Thursday, 28 March, 2024

Σκόπια: Συνελήφθησαν τρομοκράτες που συνδέονται με ISIS και σχεδίαζαν επιθέσεις στη χώρα

Οκτώ άτομα, που είναι ύποπτα για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στη Βόρεια Μακεδονία, συνέλαβε η αστυνομία της χώρας.

Τρεις από αυτούς συνελήφθησαν στα Σκόπια και πέντε στο Κουμάνοβο.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας, οι οχτώ συλληφθέντες αποτελούσαν μέλη τρομοκρατικής οργάνωσης που εντοπίσθηκε τον περασμένο Σεπτέμβριο στην περιοχή του Κουμάνοβο, η οποία σχετίζεται με τον ISIS και σκόπευε να διαπράξει δολοφονίες και ένοπλες επιθέσεις σε ζωτικής σημασίας εγκαταστάσεις στη χώρα.

Οι οκτώ συλληφθέντες, ηλικίας από 20 μέχρι 30 ετών, ήταν σε στενή επικοινωνία με τα τρία άτομα από το Κουμάνοβο που συνελήφθησαν τον περασμένο Σεπτέμβριο σε σχετική επιχείρηση της αστυνομίας κατά τη διάρκεια της οποίας είχε εντοπιστεί και μεγάλο οπλοστάσιο σε αποθήκη πλησίον του Κουμάνοβο, που κατέδειξε ότι πρόκειται για μεγαλύτερη ομάδα. Όλοι επικοινωνούσαν μεταξύ τους μέσω εφαρμογής για κινητά τηλέφωνα, προκειμένου να συνεννοηθούν για το πώς θα διεξάγουν μεταφορά όπλων, αλλά και πώς θα κατασκευάσουν ζώνες εκρηκτικών για επιθέσεις αυτοκτονίας, αναφέρεται ακόμη στην ανακοίνωση της αστυνομίας των Σκοπίων.

Ο ήδη προφυλακισμένος τον περασμένο Σεπτέμβριο ηγέτης της τρομοκρατικής ομάδας είχε επαναπατριστεί από τη Συρία. Νωρίτερα είχε καταδικαστεί και εκτίσει ποινή φυλάκισης για τη συμμετοχή του σε ξένους παραστρατιωτικούς σχηματισμούς.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου