Friday, 19 April, 2024

Σκότωσε ιερέα που τον κακοποιούσε σεξουαλικά, με σταυρό

Με φρικιαστικό τρόπο δολοφονήθηκε ο καθολικός ιερέας Ρότζερ Ματασόλι μέσα στο σπίτι του στη βόρεια Γαλλία.
Ο ιερέας βρέθηκε με έναν σταυρό καρφωμένο στο λαιμό του και σημάδια βασανισμού στο κορμί του. Για τη δολοφονία συνελήφθη ως ύποπτος ένας 19χρονος ο οποίος φέρεται να ήταν θύμα σεξουαλικής κακοποίησης από τον ιερέα, όπως και ο πατέρας του.
Ο Ματασόλι είχε κατηγορηθεί για σεξουαλική κακοποίηση τουλάχιστον τεσσάρων αγοριών, την περίοδο 1960-2000 στο Oise της βόρειας Γαλλίας, αλλά υπάρχουν φόβοι πως υπάρχουν πολλά περισσότερα θύματα του.
Ο νεαρός συνελήφθη ενώ οδηγούσε το όχημα του Ματασόλι και έχει μεταφερθεί σε ψυχιατρική κλινική.
Όπως αναφέρουν τα γαλλικά ΜΜΕ, ο ίδιος είχε προσληφθεί από τον καθολικό ιερέα για να του καθαρίζει το σπίτι, και τον ανάγκαζε να κάνει τις οικιακές δουλειές όντας γυμνός.
Ο πατέρας του νεαρού είχε κακοποιηθεί επίσης από τον Ματασόλι όταν ήταν παιδί.
Ο παππούς της οικογένειας αυτοκτόνησε όταν έμαθε την κακοποίηση του γιου του. Ο πατέρας του νεαρού είχε και εκείνος πραγματοποιήσει απόπειρα αυτοκτονίας. “Αυτός ο άνθρωπος έχει καταστρέψει μια ολόκληρη οικογένεια”, δήλωσε στα γαλλικά ΜΜΕ.
Ο Ματασόλι είχε αποσυρθεί από τα ενεργά καθήκοντά του το 2009, μετά τις αποκαλύψεις τότε για τα σεξουαλικά σκάνδαλα με νεαρά αγόρια. Ωστόσο, διενεργείται έρευνα σχετικά με τους λόγους για τους οποίους συνέχιζε να λειτουργεί μέχρι το 2018, λαμβάνοντας χρήματα, όπως αναφέρει η Metro.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου