Thursday, 28 March, 2024

Σουηδία: Έως τις 24 Μαΐου η απόφαση ένταξης στο ΝΑΤΟ

Οι κυβερνώντες Σοσιαλδημοκράτες στη Σουηδία ανακοίνωσαν σήμερα ότι σκοπεύουν να καταλήξουν σε μια απόφαση σχετικά με μια ενδεχόμενη υποψηφιότητα της χώρας τους στο ΝΑΤΟ έως την 24η Μαΐου.

«Διεξάγουμε αυτή τη στιγμή διαβουλεύσεις σχετικά με την πολιτική ασφαλείας στους κόλπους του κόμματός μας (…). Αυτός ο διάλογος αναμένεται να ολοκληρωθεί έως τη 12η Μαΐου και κατόπιν θα ξεκινήσουμε τη διαδικασία μας λήψης μιας απόφασης», δήλωσε ο γραμματέας του κόμματος Τομπίας Μπάουντιν, σε μια γραπτή ανακοίνωση.

Η τελική απόφαση θα ληφθεί πριν από την επόμενη συνεδρίαση της ηγεσίας του κόμματος, που προβλέπεται για τις 24 Μαΐου, συμπλήρωσε.

Οι Σοσιαλδημοκράες της κεντροαριστεράς, υπό την ηγεσία της πρωθυπουργού Μαγκνταλένα Άντερσον, ήταν έως τώρα ιστορικά αντίθετοι στο ενδεχόμενο ένταξης στο ΝΑΤΟ και είχαν επαναβεβαιώσει αυτήν τη θέση τους στο τελευταίο συνέδριο του κόμματος τον Νοέμβριο, όμως ο πόλεμος στην Ουκρανία στάθηκε αφορμή να ξεκινήσει ο διάλογος για το θέμα στη Σουηδία και στους κόλπους του κόμματος.

Πηγή: skai.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου