Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Σουηδία: Δύο νεκροί από επίθεση με μαχαίρι σε κατάστημα ΙΚΕΑ

Σουηδία: Δύο νεκροί από επίθεση με μαχαίρι σε κατάστημα ΙΚΕΑ

Δύο άνθρωποι σκοτώθηκαν και ένας τραυματίστηκε σοβαρά όταν ένας άνδρας τους επιτέθηκε με μαχαίρι σε κατάστημα της αλυσίδας ΙΚΕΑ στην πόλη Βεστερός της Σουηδίας. Τα αίτια της επίθεσης παραμένουν αδιευκρίνιστα.

«Γύρω στις 13.00 το μεσημέρι λάβαμε κλήση που μας ενημέρωνε για τραυματισμούς στο ΙΚΕΑ […] Στο κατάστημα βρήκαμε έναν άνδρα και μία γυναίκα που είχαν δεχτεί μαχαιριές και κατόπιν υπέκυψαν στα τραύματά τους. Άλλος ένας άνθρωπος έχει τραυματιστεί σοβαρά» ανέφερε η αστυνομία της επαρχίας Βάστμανλαντ.

Για την επίθεση συνελήφθη ένας ύποπτος.

Ο τραυματίας είναι ένας άνδρας περίπου 35 ετών ο οποίος μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο και εισήχθη αμέσως στο χειρουργείο, είπε η εκπρόσωπος των τοπικών υγειονομικών αρχών Έβα Λίνταλ. Μέχρι στιγμής η αστυνομία δεν έχει δώσει καμία άλλη διευκρίνιση για την ταυτότητα των θυμάτων και του υπόπτου.

Τα σουηδικά τηλεοπτικά κανάλια μετέδιδαν το απόγευμα εικόνες από το εξωτερικό του καταστήματος, το οποίο εκκενώθηκε και είναι περικυκλωμένο από αστυνομικούς. Η τοπική εφημερίδα VLT, επικαλούμενη τον διευθυντή του καταστήματος, ανέφερε ότι τα θύματα ήταν «τακτικοί πελάτες» και ότι η διπλή ανθρωποκτονία έγινε στο τμήμα μαγειρικών σκευών.

www.tanea.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου