Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Σουηδία: Χαλαρώνει η καραντίνα

Η Σουηδία θα χαλαρώσει τους κανόνες καραντίνας λόγω COVID-19 και θα καταστήσει ευκολότερο για τους υπαλλήλους σε κρίσιμους τομείς όπως το σύστημα υγείας

και η αστυνομία να πάνε στη δουλειά τους, ανέφερε σήμερα η υπηρεσία υγείας, καθώς η παραλλαγή Όμικρον του κορονοϊού εξαπλώνεται σε όλη τη χώρα. Όσοι έχουν θετικό τεστ ή ζουν μαζί με κάποιον που έχει βρεθεί θετικός θα πρέπει να απομονωθούν για πέντε ημέρες αντί για επτά προηγουμένως, δήλωσε η Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας. Ένας μικρός αριθμός εργαζομένων σε κρίσιμους τομείς δεν θα μπαίνουν καθόλου σε καραντίνα αν δεν έχουν συμπτώματα, ακόμη κι αν είχαν έρθει σε επαφή με έναν ασθενή.

“Προκειμένου να αντιμετωπίσουμε το υψηλό ποσοστό μόλυνσης, που αναμένεται επίσης να αυξηθεί την επόμενη περίοδο, και προκειμένου να μην θέσουμε σε κίνδυνο κοινωνικές λειτουργίες, προσαρμόζουμε τις συστάσεις για τη διενέργεια διαγνωστικών τεστ (testing) και για τους περιορισμούς”, δήλωσε η αξιωματούχος της υπηρεσίας Σάρα Μπάιφορς σε συνέντευξη Τύπου. Η Σουηδική Υπηρεσία Πολιτικών Καταστάσεων Έκτακτης Ανάγκης ανέφερε πως οι ελλείψεις προσωπικού μπορούν να καταστούν πραγματικό πρόβλημα και πως εργαζόμενοι σε κρίσιμους τομείς όπως η ενέργεια, η θέρμανση, η υδροδότηση και η διανομή ίντερνετ καθώς και στις υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης μπορούν να εξαιρούνται από τους κανονισμούς καραντίνας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου