Friday, 29 March, 2024

Στα «λευκά» Ευρώπη και ΗΠΑ – Ακραία καιρικά φαινόμενα

Για «Αρμαγεδδών» του χιονιά κάνουν λόγο οι Ρώσοι μετεωρολόγοι, καθώς οι χιονοπτώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της ευρωπαϊκής Ρωσίας συνεχίζονται ασταμάτητα για δεύτερο 24ωρο.
Οι τεράστιες ποσότητες χιονιού έχουν κάνει απροσπέλαστους τους δρόμους της Μόσχας. Μικρά και μεγάλα οχήματα δυσκολεύονται να κινηθούν, ενώ χιλιάδες αυτοκίνητα παραμένουν θαμμένα στο χιόνι.
Χιλιάδες ταξιδιώτες αποκλείστηκαν στα αεροδρόμια καθώς δεκάδες πτήσεις ακυρώθηκαν λόγω του χιονιού που έχει καλύψει τους αεροδιαδρόμους.
Οι δρόμοι έχουν γίνει πλέον ολισθηροί και επικίνδυνοι για τους ηλικιωμένους. Όχι όμως για τα παιδιά που χαίρονται να παίζουν μέσα στο χιόνι, ενώ οι λάτρεις του σνόουμπορντ απολαμβάνουν τις βόλτες με μεγάλη ταχύτητα στις λεωφόρους της Μόσχας.
Ολλανδία
Για δεύτερη ημέρα χιλιάδες Ολλανδοί ξεχύθηκαν σε παγωμένες λίμνες και κανάλια με τα παγοπέδιλά τους.


Σε ολόκληρη τη χώρα μικροί και μεγάλοι απολαμβάνουν το αγαπημένο τους άθλημα όσο το κρύο είναι ακόμα τσουχτερό και ο πάγος σταθερός. Πολλά είναι όμως και τα ατυχήματα που αυξάνουν την πίεση στα νοσοκομεία εν μέσω της πανδημίας.
ΗΠΑ
Ο χειμώνας δείχνει τα δόντια του και στις Ηνωμένες Πολιτείες.
Ακραία καιρικά φαινόμενα καταγράφονται στις παράκτιες περιοχές ενώ η πτώση των θερμοκρασιών στις περισσότερες πολιτείες της ενδοχώρας είναι μεγάλη.
Οι κυβερνήτες της Οκλαχόμα, του Τέξας και της Λουϊζιάνα κήρυξαν τις πολιτείες σε κατάσταση συναγερμού εν αναμονή καταιγίδας που θα φέρει βαριές χιονοπτώσεις, παγετό και βροχές.
Τουρκία
Λευκό πέπλο καλύπτει από χθες το βράδυ την Κωνσταντινούπολη. Η έντονη χιονόπτωση συνεχίζεται και σήμερα προκαλώντας ήδη δυσκολίες στις μετακινήσεις.
Τούρκοι μετεωρολόγοι προβλέπουν συνέχιση των χιονοπτώσεων για τις επόμενες 4 ημέρες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου