Saturday, 20 April, 2024

Στην εντατική ο Άλεξ Ζανάρντι – Συγκρούστηκε με φορτηγό εν μέσω αγώνων

Κρίσιμες ώρες για τον Άλεξ Ζανάρντι, που υποβλήθηκε σε επέμβαση και στη συνέχεια μπήκε σε μονάδα εντατικής θεραπείας σε νοσοκομείο της Σιένα.

Η είδηση της σύγκρουσης του Άλεξ Ζανάρντι με βαρύ όχημα σε αγώνα στον οποίο συμμετείχε στην Ιταλία, ο 53χρονος Ιταλός παραολυμπιονίκης, έχει σοκάρει τον παγκόσμιο αθλητισμό. Ο άλλοτε οδηγός της Formula 1, ο άνθρωπος που έχασε τα πόδια του σε φρικτό ατύχημα το 1993 αλλά δεν το έβαλε ποτέ κάτω, μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της Σιένα και εκεί χειρουργήθηκε για δυόμιση ώρες, την Πέμπτη, με τους γιατρούς να ενημερώνουν στη συνέχεια για τη σοβαρότητα της κατάστασής του. Όταν αναφέρουν ιταλικά ΜΜΕ δεν είναι δυνατόν να μην έχει απαγορευθεί η κυκλοφορία οχημάτων, εν μέσω αγώνων! “Αυτά μόνο στην Ιταλία συμβαίνουν” γράφουν χαρακτηριστικά… 
Ο Άλεξ Ζανάρντι τραυματίστηκε σοβαρά και μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Σιένα, όταν συγκρούστηκε με φορτηγό οδηγώντας χειρήλατο ποδήλατο σε αγώνα στην Τοσκάνη της Ιταλίας.


Πολύ άτυχος στάθηκε για μία ακόμη φορά ο Αλεσάντρο Ζανάρντι. Ο πρώην οδηγός της Formula 1, της σειράς IndyCar, του Γερμανικού και του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Τουρισμού ενεπλάκη την Παρασκευή σε ένα τροχαίο δυστύχημα στην Ιταλία. Σύμφωνα με ιταλικά μέσα ενημέρωσης, το δυστύχημα συνέβη σε μία ετάπ του αγώνα “Obiettivo Tricolore” για χειρήλατα ποδήλατα κοντά στην πόλη Σιένα της περιφέρειας της Τοσκάνης.
Ο Ζανάρντι συγκρούστηκε με ένα φορτηγό και ακολούθως μεταφέρθηκε με ελικόπτερο σε νοσοκομείο της Σιένα, ενώ δεν υπάρχουν προς το παρόν επίσημες ανακοινώσεις για την κατάσταση της υγείας του. Ο 53χρονος Ιταλός οδηγούσε σε ένα κατηφορικό κομμάτι όταν βγήκε στο αντίθετο ρεύμα λίγο πριν μία δεξιά στροφή και συγκρούστηκε με το βαρύ όχημα. Όπως ανέφερε ο προπονητής της εθνικής Ιταλίας στο άθλημα των χειρήλατων ποδηλάτων, Μάριο Βαλεντίνι, ο οδηγός του φορτηγού προσπάθησε να αποφύγει τη σύγκρουση, ωστόσο δεν τα κατάφερε.
Η συγκεκριμένη ειδική διαδρομή του αγώνα με συμμετοχή παραολυμπιακών αθλητών ξεκίνησε στις 15.10 το μεσημέρι ώρα Ελλάδας και το σημείο τερματισμού βρισκόταν σε περίπου 50 χιλιόμετρα από την εκκίνηση, ενώ το δυστύχημα συνέβη γύρω στις 18.05 ώρα Ελλάδας.
Ο Ζανάρντι έχασε και τα δύο πόδια του το 2001 μετά από σοβαρό δυστύχημα σε αγώνα Champ-Car στη γερμανική πίστα EuroSpeedway στο Λάουζιτς, ενώ γνώρισε μεγάλες επιτυχίες ως αθλητής της χειρήλατης ποδηλασίας. Ο γεννημένος στη Μπολόνια αθλητής κατέκτησε μάλιστα το χρυσό μετάλλιο στους Παραολυμπιακούς αγώνες του 2012 στο Λονδίνο και του 2016 στο Ρίο της Βραζιλίας.

*κεντρική photo, πριν την έναρξη των αγώνων με συναθλητές του
gazzetta-sport24.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου