Tuesday, 19 March, 2024

Στην πασαρέλα της Νέας Υόρκης το πρώτο μοντέλο με προσθετικό χέρι

Το όνειρο του άτυχου μοντέλου, Rebekah Marine, που γεννήθηκε χωρίς δεξί χέρι, γίνεται πλέον πραγματικότητα. Πασαρέλα με προσθετικό, πλέον, χέρι θα κάνει στις 13 Σεπτεμβρίου, στο FTL Moda show, στο πλαίσιο της εβδομάδας μόδας της Νέας Υόρκης.
Η 28χρονη Rebekah είναι μοντέλο με έδρα το Νιου Τζέρσι. Γεννήθηκε χωρίς δεξιό βραχίονα και σε πολύ νεαρή ηλικία της είπαν ότι δεν έχει μέλλον στο modeling. Στην αρχή δε φάνηκε δυνατή, εγκατέλειψε το όνειρό της και προσανατολίστηκε σε μία πιο παραδοσιακή δουλειά.

monteloprosthetikoxeri
ΠΗΓΗ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ: Official Rebekah Marine Website

«Το να είσαι μοντέλο με αναπηρία ήταν εξαιρετικά δύσκολο τα τελευταία δύο χρόνια» είπε στην Hayley Wilbur (Χέιλι Ουίλμπουρ) του Mashable. «Τα πρακτορεία δεν κοίταζαν καν το πορτφόλιό μου».

monteloprosthetikoxeri1
ΠΗΓΗ: FACEBOOK

Το πάθος της όμως για τον χώρο του modeling, τη βοήθησε να συνεχίζει να ελπίζει. Πριν τέσσερα χρόνια, έχοντας πλέον προσθετικό χέρι, αποφάσισε να ξαναδοκιμάσει. Συνειδητοποίησε ότι θα μπορούσε να κάνει την αναπηρία της πλεονέκτημα και να γίνει η ίδια εκπρόσωπος ατόμων με αναπηρία. Ένα κομμάτι της βιομηχανίας της μόδας την αγκάλιασε. Έκανε πασαρέλα στη New York Fashion Week του Φεβρουαρίου, και φωτογραφήθηκε για τον κατάλογο 2015 της Nordstrom.

monteloprosthetikoxeri2
ΠΗΓΗ: FACEBOOK

Σήμερα, με το i-limp quantum -ένα από τα πλέον εξελιγμένα προσθετικά χέρια, με έλεγχο των χειρονομιών-, φωτογραφίζεται, ποζάρει και κάνει πασαρέλα, ανάμεσα σε ευρέως γνωστά μοντέλα.

monteloprosthetikoxeri3
ΠΗΓΗ: FACEBOOK

Η Rebekah θα συναντήσει και άλλα μοντέλα με αναπηρίες, σαν τη 18χρονη Madeline Stuart, μοντέλο με σύνδρομο Down, που επίσης θα κάνει πασαρέλα στο FTL Moda show.

monteloprosthetikoxeri4
ΠΗΓΗ: FACEBOOK

«Είναι τόσο σημαντικό να συμπεριλάβουν πιο διαφορετικά μοντέλα, γιατί στο κάτω κάτω της γραφής, στην Αμερική, ένας στους πέντε είναι άτομο με αναπηρία. Θα έπρεπε να τιμάμε τη μοναδικότητα, όχι να συμμορφωνόμαστε με αυτό που τα media θεωρούν όμορφο» λέει.

monteloprosthetikoxeri5
ΠΗΓΗ: FACEBOOK

Έχει θέσει τον πήχη πολύ ψηλά: «Πάνω απ’ όλα ελπίζω, μια μέρα, να εμφανιστώ στο εξώφυλλο του Vogue, αυτός είναι ο προσωπικός μου στόχος. Και δεν πρόκειται να σταματήσω, μέχρι να φτάσω εκεί».

monteloprosthetikoxeri6
ΠΗΓΗ: FACEBOOK

Στην πασαρέλα της Νέας Υόρκης το πρώτο μοντέλο με προσθετικό χέρι

www.newsit.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου