Thursday, 28 March, 2024

Στο “εμβολιασμένο” Ισραήλ 5.000 κρούσματα και 50 νεκροί σε ένα 24ωρο

Το υπουργείο Υγείας του Ισραήλ ανακοίνωσε την Κυριακή ότι τις προηγούμενες 24 ώρες διαγνώστηκαν 5.087 κρούσματα του κορωνοϊού

με το σύνολο των επιβεβαιωμένων περιπτώσεων να φθάνει τις 990.428.
Την ίδια ώρα 55 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν, με τον απολογισμό των θυμάτων της πανδημίας του νέου κορωνοϊού να φθάνει τους 6.830 νεκρούς ως αυτό το στάδιο.
Οι ασθενείς που νοσηλεύονται σε σοβαρή κατάσταση επίσης αυξήθηκαν στους 669 (+24 σε 24 ώρες).
Αφότου άρχισε εκστρατεία ανοσοποίησης στο Ισραήλ, τον Δεκέμβριο του 2020, σχεδόν 5,9 εκατ. πολίτες της χώρας-ή το 63,2% του πληθυσμού- έχουν λάβει τουλάχιστον μια πρώτη δόση των εγκεκριμένων εμβολίων για την COVID-19, πάνω από 5,44 εκατ. τη δεύτερη δόση και πάνω από 1,36 εκατ. τρίτη, ενισχυτική.
Υψηλότερη προστασία παρέχει η τρίτη δόση εμβολίου στους άνω των 60
Η τρίτη δόση του εμβολίου των Pfizer/BionTech κατά της Covid-19 βελτίωσε σημαντικά το επίπεδο προστασίας κατά της μόλυνσης και της σοβαρής νόσησης σε άτομα 60 ετών και άνω στο Ισραήλ σε σύγκριση με τους εμβολιασμένους με δύο δόσεις, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύθηκαν την Κυριακή, από το ισραηλινό υπουργείο Υγείας.
Τα στοιχεία παρουσιάσθηκαν σε συνάντηση επιτροπής ειδικών για τα εμβόλια και αναρτήθηκαν στην ιστοσελίδα του ισραηλινού υπουργείου Υγείας. Ωστόσο, όλες οι λεπτομέρειες της μελέτης δεν έχουν ακόμη δημοσιευθεί.
Τα στοιχεία συμπίπτουν με τις στατιστικές μελέτες που ανακοινώθηκαν την περασμένη εβδομάδα από την Maccabi Health Services, τον έναν από τους τέσσερις οργανισμούς παροχής υπηρεσιών υγείας που δραστηριοποιούνται στο Ισραήλ.
Αναλύοντας τα στατιστικά στοιχεία των Gertner Institute και KI Institute του Ισραήλ, στελέχη του υπουργείου Υγείας ανακοίνωσαν ότι, μεταξύ των ατόμων ηλικίας 60 ετών και άνω, η προστασία από την μόλυνση που εξασφαλίζεται 10 ημέρες μετά την ενισχυτική δόση είναι τέσσερις φορές υψηλότερη σε σχέση με την προστασία που παρέχεται έπειτα από τις δύο δόσεις.
Η τρίτη, αναμνηστική δόση στους άνω των 60 προσέφερε 10 ημέρες μετά πέντε έως έξι φορές μεγαλύτερη προστασία ως προς την σοβαρή νόσηση και την νοσηλεία.
Τις τελευταίες εβδομάδες, το ισραηλινό υπουργείο Υγείας έχει ανακοινώσει ότι η ανοσία μειώνεται με το πέρασμα του χρόνου τόσο στους ηλικιωμένους όσο και στους νέους. Οι περισσότεροι εμβολιασμένοι που ασθένησαν σοβαρά στο Ισραήλ ήταν ηλικίας άνω των 60 ετών και με υποκείμενα νοσήματα.
Το Ισραήλ ξεκίνησε τη χορήγηση της τρίτης δόσης του εμβολίου στους άνω των 60 στις 30 Ιουλίου.
Την Πέμπτη κατέβασε το ηλικιακό όριο για τους υποψήφιους για την τρίτη δόση στα 40 χρόνια και περιέλαβε επίσης τις εγκύους, τους εκπαιδευτικούς και τους εργαζομένους στον τομέα υγείας. Η τρίτη δόση χορηγείται μόνο σε όσους έχουν λάβει την δεύτερη δόση του εμβολίου τουλάχιστον πέντε μήνες πριν.
Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν ανακοινώσει σχέδια για τη χορήγηση τρίτης δόσης του εμβολίου σε όλους τους Αμερικανούς, βάσει στοιχείων που δείχνουν ότι η προστασία μειώνεται. Ο Καναδάς, η Γαλλία και η Γερμανία έχουν ανακοινώσει επίσης εμβολιαστικές εκστρατείες για την χορήγηση αναμνηστικής δόσης.
Στο Ισραήλ, το οποίο αντιμετωπίζει αναζωπύρωση της επιδημίας, λόγω της μετάλλαξης Δέλτα, περί το 1,5 εκατομμύριο άτομα, από τα 9,3 εκατομμύρια του πληθυσμού της χώρας, έχουν ήδη λάβει τρίτη δόση του εμβολίου.

cnni

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου