Thursday, 28 March, 2024

Στο Σ.Α. του ΟΗΕ μαρτυρίες ομοφυλόφιλων που έζησαν την τρομοκρατία του Ι.Κ.

Στο Σ.Α. του ΟΗΕ μαρτυρίες ομοφυλόφιλων που έζησαν την τρομοκρατία του Ι.Κ.

Μαρτυρίες ομοφυλόφιλων από τη Συρία και το Ιράκ, για τη ζωή τους υπό το καθεστώς τρομοκρατίας του Ισλαμικού Κράτους (ΙΚ), άκουσε τη Δευτέρα το Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ σε ιστορική συνεδρία του.

Ένας από αυτούς, ο Σούμπι Νάχας, είπε ότι τους ομοφυλόφιλους στη πόλη του Ίντλιμπ τους πετάνε από τις οροφές και το πλήθος, στο οποίο βρίσκονται και παιδιά, ζητωκραυγάζει και τους λιθοβολεί.

«Στο Ισλαμικό Κράτος, οι ομοφυλόφιλοι εντοπίζονται και φονεύονται συνέχεια», είπε ο Νάχας, ο οποίος διέφυγε και τώρα εργάζεται για μία οργάνωση μεταναστών στις Ηνωμένες Πολιτείες. Όπως περιέγραψε, στις εκτελέσεις, εκατοντάδες κάτοικοι μαζί με παιδιά ζητωκραυγάζουν σαν να γιορτάζουν σε γάμο. .

Ο Αντάν, ένας Ιρακινός που μίλησε δια τηλεφώνου στο Συμβούλιο από κάποια κρυφή τοποθεσία στη Μέση Ανατολή, είπε ότι είχε βασανιστεί από δυνάμεις ασφαλείας του Ιράκ πριν εμφανιστούν οι τζιχαντιστές του ΙΚ, και φοβόταν ότι η οικογένειά του μπορεί να τον είχε καταδώσει στους τζιχαντιστές.

Οι τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους «είναι επαγγελματίες όσον αφορά την εντόπιση των ομοφυλόφιλων. Τους κυνηγάνε έναν-έναν. Όταν πιάσουν κάποιον, ψάχνουν το τηλέφωνό του και τις επαφές του και τους φίλους του στο Facebook», πρόσθεσε.

Η διευθύντρια της Διεθνούς Επιτροπής Δικαιωμάτων για Ομοφυλόφιλους και Λεσβίες, Τζέσικα Στερν, δήλωσε ότι τα μέλη του ΙΚ έχουν αναλάβει την ευθύνη τουλάχιστον 30 εκτελέσεων για σοδομισμό και πως έχουν αναρτήσει σχετικό υλικό σε ιστότοπους για παραδειγματισμό.

Η συνεδρία ήταν ανοιχτή σε όλα τα μέλη του ΟΗΕ, αλλά η Αγκόλα και το Τσαντ, μέλη του Συμβουλίου, απείχαν. Η Κίνα, η Μαλαισία, η Νιγηρία και η Ρωσία έστειλαν αντιπροσώπους, αλλά απέφυγαν να κάνουν δηλώσεις. Πάνω από 75 από τα 193 μέλη του ΟΗΕ έχουν νομοθεσίες που καταδικάζουν την ομοφυλοφιλία ως κακούργημα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου