Friday, 29 March, 2024

Στο τέλος του φαίνεται να φτάνει αργά, αλλά σταθερά όλος ο κλάδος των εντύπων

Ελάχιστες εφημερίδες είναι πλέον κερδοφόρες

Έκλεισε μια εβδομάδα, η πρώτη, χωρίς την έκδοση μιας από τις πιο γνωστές βρετανικές και ευρωπαικές, γενικότερα, εφημερίδες, της Ιndependent.
Ως γνωστόν, η τελευταία έντυπη έκδοση της έγινε την περασμένη Παρασκευή και από τότε “κυκλοφορεί” μόνο στην ηλεκτρονική της μορφή. Η οικογένεια των Ρώσων ολιγαρχών, που την είχε αγοράσει πριν από περίπου 3 χρόνια, είχε προαναγγείλει τις εξελίξεις, από τη στιγμή που το φύλλο “έμπαινε μέσα”. Πολιτική παρέμβαση εξακολουθούσε να έχει, όμως, οικονομικά η επιχείρηση πήγαινε από το κακό στο χειρότερο.
Θυμίζουμε ότι τον Ιούνιο θα ανακοινωθούν οι τελικές αποφάσεις για το μέλλον της El Pais. Η διεύθυνση της ισπανικής εφημερίδας, με ανακοίνωση της, έκανε γνωστό ότι μελετάται το κλείσιμο της έντυπης έκδοσης της. Κι αν η απειλή υλοποιηθεί, τότε ένα ακόμα μεγαθήριο φτάνει στο τέλος του.
Οπως στο τέλος του φαίνεται να φτάνει αργά, αλλά σταθερά όλος ο κλάδος των εντύπων. Ελάχιστες εφημερίδες, παγκοσμίως είναι πλέον κερδοφόρες και αν το ίντερνετ ήταν βιώσιμο οικονομικά – υπό την έννοια ότι έπαιρνε το διαφημιστικό κομμάτι που του αναλογεί – τότε οι εξελίξεις θα επιταχύνονταν. Κάποια στιγμή, όμως, και αυτό θα γίνει και τότε πραγματικά η ενημέρωση παγκοσμίως, αλλά και στην Ελλάδα, θα αλλάξει οριστικά σελίδα.

Στο τέλος του φαίνεται να φτάνει αργά, αλλά σταθερά όλος ο κλάδος των εντύπων

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου