Thursday, 28 March, 2024

Στρασβούργο: Συλλαλητήριο κατά του ΡΚΚ σχεδιάζει η Αγκυρα

Συλλαλητήριο εκατομμύριων Τούρκων κατά του ΡΚΚ σχεδιάζει η Αγκυρα στις 4 Οκτωβριου. Όπως ανακοινώθηκε μέσω Twitter από τον γραμματέα της τουρκικής προεδρίας, στη διαδήλωση θα λάβει μέρος αυτοπροσώπως και ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.

Μετά την κλιμάκωη των συγκρούσεων με τους Κούρδους αντάρτες τις τελευταίες εβδομάδες, κυρίως στην ανατολική Τουρκία, οργανώσεις των παραγωγικών τάξεων και μη κυβερνητικές οργανώσεις, με την υποστήριξη του κρατικού μηχανισμού, οργάνωσαν δύο μεγάλες συγκεντρώσεις, μία στην Αγκυρα και μία στην Κωνσταντινούπολη, με το σύνθημα: «Μία φωνή κατά της τρομοκρατίας».

Με την προγραμματισμένη για τις 4 Οκτωβρίου συγκέντρωση στο Στρασβούργο, η τουρκική κυβέρνηση επιχειρεί τώρα να μεταφέρει τις διαδηλώσεις αυτές σε ευρωπαϊκό έδαφος, προφανώς σε μία προσπάθεια να στρέψει τη διεθνή κοινή γώμη κατά των κούρδων ανταρτών και να ασκήσει πιέσεις στην ΕΕ υπέρ των τουρκικών θέσεων στο Κουρδικό,το οποίο έχει εισέλθει σε νέα φάση μετά τις εξελίξεις στη Συρία και το Ιράκ.

Το μήνυμα που ανήρτησε στο Twitter ο Δρ. Θεολογίας Χασάν Ντογάν, γραμματέας της τουρκικής προεδρία, με το οποίο ανακονώνει τη συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν:

Untitled-1

«Εμπρός Ευρώπη, είναι η δική σου σειρά! #Ο_Ανθρωπος _του_Έθνους θα είναι στις 4 Οκτωβρίου στην Ευρώπη!» αναφέρει το μήνυμα που συνοδεύεται από την αφίσα του συλλαλητηρίου.

www.tovima.gr

Στρασβούργο: Συλλαλητήριο κατά του ΡΚΚ σχεδιάζει η Αγκυρα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου