Friday, 29 March, 2024

Συγκλονίζει τη Γαλλία ο θάνατος της 16χρονης Ζουλί

Η Γαλλία θρηνεί για το θάνατο μιας 16χρονης μαθήτριας, η οποία έχασε τη ζωή της από τον κορονοϊό.
Η νεαρή μαθήτρια είναι το νεότερο θύμα στη χώρα που χάνει τη ζωή του και μάλιστα όπως δήλωσε η αδερφή της σε γαλλικά μέσα, δεν αντιμετώπιζε κανένα άλλο υποκείμενο νόσημα.
Η 16χρονη είχε αναπνευστικά προβλήματα από το περασμένο Σάββατο, ενώ μέσα σε μερικές ημέρες έχασε τη ζωή της.
«Η οικογένειά της άτυχης μαθήτριας έμαθε πολύ αργά ότι η επιδείνωση της υγείας της οφειλόταν στον κορονοϊό, ένα δράμα το οποίο δείχνει την αναξιοπιστία την σημερινών τεστ ανίχνευσής του ιού», επισημαίνει η γαλλική εφημερίδα Le Parisien.
Το περασμένο Σαββατοκύριακο ο βήχας της Ζουλί έγινε πιο έντονος και τη Δευτέρα η μητέρα της την πήγε στο γιατρό. Η κοπέλα διακομίστηκε στο πλησιέστερο νοσοκομείο Longjumeau όπου εκεί υποβλήθηκε στο πρώτο τεστ. Η μητέρα της επέστρεψε στο σπίτι. Οι πρώτες εξετάσεις δεν έδειξαν «κάτι σοβαρό», είπαν στη μητέρα της οι γιατροί από το τηλέφωνο.
Την Τρίτη, η κατάσταση της υγείας της άρχισε να χειροτερεύει και η Ζουλί μεταφέρθηκε σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας στο Παιδιατρικό Νοσοκομείο Necker στο Παρίσι. Εκεί η οικογένειά της έμαθε ότι και άλλα δύο τεστ στα οποία υποβλήθηκε η 16χρονη έφηβη ήταν αρνητικά.
Το ίδιο βράδυ, αυτή η διάγνωση ήρθε σε αντίθεση με το πρώτο τεστ στο οποίο είχε υποβληθεί την προηγούμενη ημέρα στο νοσοκομείο Longjumeau στην Εσόν. Το αποτέλεσμα του πρώτου τεστ ήταν τελικά θετικό. Παράλληλα, η κατάσταση της Ζουλί είχε επιδεινωθεί.
Ξημερώματα Τετάρτης η άτυχη κοπέλα πέθανε, σύμφωνα με τον Γάλλο υπουργό Υγείας, Ολιβιέ Βεράν μιας «εξαιρετικά σπάνιας» μορφής του κορονοϊού στους νέους.
«Ένα δράμα που υπογραμμίζει την αναξιοπιστία των αποτελεσμάτων των τεστ ανίχνευσης», όπως σχολιάζει η Le Parisien.
Την ίδια ώρα στη Γαλλία οι θάνατοι από κορονοϊό έχουν φτάσει τους 2000, ενώ τα κρούσματα έχουν ξεπεράσει τις 30.000.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου