Thursday, 18 April, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Ουάσινγκτον: Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης ενόψει της ορκωμοσίας Μπάιντεν

Ο απερχόμενος Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ ενέκρινε τη δήλωση έκτακτης ανάγκης για την Ουάσινγκτον
ώστε να γίνει ενίσχυση της ασφάλειας πριν από την ορκωμοσία του εκλεγμένου Προέδρου Τζο Μπάιντεν.

Η εντολή. η οποία ισχύει από Δευτέρα έως 24 Ιανουαρίου, επιτρέπει στο Υπουργείο Εσωτερικής Ασφάλειας και στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Διαχείρισης Έκτακτης Ανάγκης να συνεργαστεί με τις τοπικές αρχές, όπως απαιτείται. Η απόφαση αυτή έρχεται πέντε ημέρες μετά την εισβολή στο Καπιτώλιο των υποστηρικτών του Τραμπ, ενώ το Κογκρέσο άρχιζε επίσημα να μετρά τις ψήφους του Electoral College για να πιστοποιήσει τη νίκη του Μπάιντεν. Πέντε άνθρωποι πέθαναν κατά τη διάρκεια των ταραχών. Οι τοπικές και ομοσπονδιακές αρχές έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για εκδηλώσεις βίας πριν αλλά και κατά τη διάρκεια της αλλαγής σκυτάλης στον Λευκό Οίκο.

Ένα υπόμνημα του FBI προειδοποίησε ότι αναμένονται ένοπλες διαμαρτυρίες και στις 50 κρατικές πρωτεύουσες αλλά και την Ουάσινγκτον, από αυτήν την εβδομάδα έως την ημέρα της ορκωμοσίας.

Νωρίτερα τη Δευτέρα, ο δήμαρχος, Muriel Bowser προέτρεψε τους Αμερικανούς να μείνουν μακριά από τις εκδηλώσεις και ζήτησε να κηρυχθεί σε έκτακτη ανάγκη ώστε να ενισχυθεί η ασφάλεια στην πρωτεύουσα.

Πηγή: NY POST

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου