Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Συνελήφθη ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου για κλοπή ρολογιού

Συνελήφθη τη Δευτέρα του Πάσχα (17/4) από τις Αρχές της Τουρκίας ο Μέγας Αρχιμανδρίτης του Οικουμενικού Πατριαρχείου, Αγαθάγγελος Σίσκος, για κλοπή ρολογιού τσέπης μεγάλης αξίας.

Ειδικότερα, όπως αναφέρει ο «Εθνικός Κήρυκας», το ρολόι είχε κατασκευαστεί για συλλεκτική συλλογή του 1800 για λογαριασμό των Ανακτόρων.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πληροφορίες, ο Μέγας Αρχιμανδρίτης μπήκε στη φυλακή, από την οποία ωστόσο εξήλθε, με παρέμβαση της αστυνομικής φρουράς του Πατριάρχη Βαρθολομαίου. Ο Πατριάρχης τον έβαλε σε αργία επ’ αόριστον. Πηγές εκ των έσω του Φαναρίου είπαν στον «Εθνικό Κήρυκα» ότι ο Πατριάρχης είναι φοβερά προβληματισμένος και λυπημένος για το συμβάν, διότι διασύρεται το Πατριαρχείο, αφού το θέμα έχει λάβει εκτενείς διαστάσεις στον τουρκικό Τύπο και στο Διαδίκτυο, με προβολή σχετικού βίντεο.

Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος σε δηλώσεις της στα ΜΜΕ, ανάμεσα στα άλλα, είπε πως «είναι κρίμα διότι ο δράστης είναι μέλος της Πατριαρχικής Αυλής και έπρεπε να σκέπτεται τον θεσμό που εκπροσωπεί και να είναι πιο προσεκτικός».

Επισημαίνεται πως ο Μέγας Αρχιμανδρίτης Αγαθάγγελος Σίσκος είναι συν τοις άλλοις και Αρχαιοφύλακας του Οικουμενικού Πατριαρχείου. Κατάγεται από την Καστοριά και πήγε στο Πατριαρχείο ως λαϊκός και εκεί χειροτονήθηκε διάκονος και πρεσβύτερος.

Δηλώσεις του Μέγα Αρχιμανδρίτη για το περιστατικό

Σε τηλεφωνική επικοινωνία του «Εθνικού Κήρυκα» με τον Μέγα Αρχιμανδρίτη Αγαθάγγελο Σίσκο, τόνισε:

«Εθνικός Κήρυκας»: Πατέρα Αγαθάγγελε, έχετε κάποιο σχόλιο για το θέμα της κλοπής του ρολογιού στο οποίο εμπλέκεσθε;

Πατέρας Αγαθάγγελος: Ευχαριστώ πρώτα απ’ όλα για το ενδιαφέρον που δείχνετε, δημοσιογραφικό προφανώς. Έχει ανατεθεί το θέμα σε νομικό. Όσο γίνεται έρευνα δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι και επίσης δεν έχω και την άδεια του διευθυντού του Γραφείου Τύπου του Οικουμενικού Πατριαρχείου, διότι είναι θεσμικό το ζήτημα, διότι στο εν λόγω βίντεο αναφέρεται στην ιδιότητα κάποιου κληρικού του Πατριαρχείου η εν λόγω κυρία, οπότε είναι θεσμικό το ζήτημα και δεν μου επιτρέπεται να πω κάτι».

«Ε.Κ.»: Ωστόσο, το πρόσωπο στο βίντεο είστε εσείς.

Π. Αγαθάγγελος: Σας είπα αυτό, δεν μπορώ να σας πω κάτι άλλο.

«Ε.Κ.»: Γιατί ο Πατριάρχης σάς έβαλε σε αργία επ’ αόριστον;

Π. Αγαθάγγελος: Αυτό είναι ένα πνευματικό ζήτημα που το γνωρίζει ο ίδιος ο Πατριάρχης, τώρα τι να σας πω;

Πηγή: www.iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου