Thursday, 28 March, 2024

Συντριβή ελικοπτέρου στις Άλπεις – Πέντε νεκροί, σε κρίσιμη κατάσταση ο πιλότος

Τραγωδία σημειώθηκε στην Γαλλία και την οροσειρά των Άλπεων, καθώς ελικόπτερο συνετρίβη με απολογισμό πέντε νεκρούς και έναν σοβαρά τραυματία.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, στο ελικόπτερο επέβαιναν τέσσερα μέλη πληρώματος της γαλλικής υπηρεσίας αεροπορίας και δύο διασώστες. Κάτω από άγνωστες προς το παρόν συνθήκες, ο πιλότος έχασε τον έλεγχο του ελικοπτέρου το οποίο συνετρίβη στην περιφέρεια της Σαβοΐας, σε υψόμετρο περίπου 1.800 μέτρων.

Οι πρώτες εκτιμήσεις κάνουν λόγο για δύσκολες καιρικές συνθήκες, με τους πέντε επιβάτες να είναι νεκροί, ενώ σε κρίσιμη κατάσταση είναι ο πιλότος, ο οποίος πρόλαβε να εκτιναχθεί πριν προσκρούσει το ελικόπτερο στο έδαφος. Συνολικά 40 διασώστες συμμετέχουν στην επιχείρηση κάτω από δύσκολες καιρικές συνθήκες. Για το δυστύχημα έγραψε στο twitter και ο Εμανουέλ Μακρόν, εκφράζοντας την θλίψη του για την απώλεια των πέντε ανθρώπων.
«Για να σώσουν ζωές, αναλαμβάνουν όλους τους κινδύνους. Σήμερα το απόγευμα στο Σαβουά, 3 μέλη της Γαλλικής Αεροπορικής Διάσωσης και 2 διασώστες από το CRS Alpes έχασαν τη ζωή τους σε συντριβή ελικοπτέρου. Ένας τραυματίας αγωνίζεται για τη ζωή του. Υποστήριξη από το Έθνος στις οικογένειες, τους φίλους και τους συναδέλφους αυτών των Γάλλων ηρώων», έγραψε ο Μακρόν.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου