Thursday, 28 March, 2024

Συντριβή μαχητικού Su-57: Πλήγμα για το καμάρι της ρωσικής Αεροπορίας

Ένα ρωσικό μαχητικό αεροσκάφος Su-57, που θεωρείται το πιο προηγμένο ρωσικό μαχητικό πέμπτης γενιάς, συνετρίβη στη ρωσική Άπω Ανατολή.
Το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti επικαλούμενο τη ρωσική εταιρεία κατασκευής αεροσκαφών United Aiorcraft Corporation (UAC) η οποία κατασκευάζει το συγκεκριμένο αεροσκάφος, αναφέρει ότι το ατύχημα έγινε κατά την διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης στην περιοχή του Χαμπάροφσκ, ενώ ο πιλότος διεσώθη αφού ενεργοποίησε τον μηχανισμό εκτίναξης.
Τα αιτία του ατυχήματος θα διερευνήσει ειδική επιτροπή, υπό την εποπτεία του υφυπουργού Βιομηχανίας και Εμπορίου Όλεγκ Μποτσαρόφ, μεταδίδει το πρακτορείο TASS επικαλούμενο στρατιωτικές πηγές.
Πηγή της ρωσικής αμυντικής βιομηχανίας, την οποία επικαλείται το ρωσικό πρακτορείο, δήλωσε, επίσης ότι, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία το μαχητικό συνετρίβη εξαιτίας βλάβης στο σύστημα διεύθυνσης, πιθανότατα σε «βλάβη στο σύστημα διεύθυνσης του ουραίου τμήματος του αεροσκάφους». Παράλληλα επισημαίνεται ότι το αεροσκάφος ήταν ασφαλισμένο.
Το συγκεκριμένο αεροσκάφος είναι ένα από τα μαχητικά αεροσκάφη που άρχισαν να παράγονται μαζικά για να εξοπλίσουν τη ρωσική Πολεμική Αεροπορία έως το τέλος του έτους, μεταδίδει το πρακτορείο Interfax επικαλούμενο δική του πηγή.
Το Su-57 θεωρείται το ανάλογο του αμερικανικού F-22 Rapror , που εμφανίσθηκε για πρώτη φορά στους ουρανούς το 2010. Το Su-57 έκανε την πρώτη εμφάνιση κατά την διάρκεια παρέλασης πέρυσι τον Μάιο στην Κόκκινη πλατεία της Μόσχας, όταν ένα ζεύγος Su-57 πέταξε πάνω από την πλατεία.
cnn.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου