Friday, 19 April, 2024

Τέλος στην έντυπη έκδοση βάζει η Independent

Τέλος στην έντυπη έκδοση βάζει η «Independent» μετά την πώληση της ηλεκτρονικής εφημερίδας της. Η εφημερίδα, που κυκλοφόρησε για πρώτη φορά το 1986

θα εκτυπώσει το τελευταίο ημερήσιο φύλλο της στις 26 Μαρτίου ενώ η τελευταία έκδοση του κυριακάτικου εντύπου θα είναι στις 20 Μαρτίου. Το τέλος αυτό έρχεται μετά την πώληση της ηλεκτρονικής εφημερίδας στην «Johnston Press» έναντι 24 εκατομμυρίων λιρών.
«Η βιομηχανία των έντυπων μέσων ενημέρωσης αλλάζει και αυτή η αλλαγή καθοδηγείται από τους αναγνώστες» δήλωσε ο ιδιοκτήτης Evgeny Lebedev. «Μας δείχνουν ότι το μέλλον είναι ψηφιακό» πρόσθεσε. «Η απόφαση αυτή διατηρεί την επωνυμία Independent και μας επιτρέπει να συνεχίσουμε να επενδύουμε στο υψηλής ποιότητας περιεχόμενο που προσελκύει όλο και περισσότερους αναγνώστες στην ιστοσελίδα μας». Η Johnston Press, η οποία κατέχει επίσης τις Yorkshire Post και The Scotsman, θα καταβάλει 2 εκατομμύρια λίρες στις 20 Απριλίου για την ηλεκτρονική έκδοση της εφημερίδας και επιπλέον 22 εκατομμύρια με την ολοκλήρωση της αγοράς. Μόνο 25 από τους 150 υπαλλήλους της Independent θα συμμετέχουν στην νέα ομάδα: 17 δημοσιογράφοι, δύο εμπορικοί υπάλληλοι και 6 άτομα από το τμήμα κυκλοφορίας της εφημερίδας.

Τέλος στην έντυπη έκδοση βάζει η Independent

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου