Friday, 29 March, 2024

Τα πρόσωπα της τραγωδίας με το Τουπόλεφ: Η 19χρονη μπαλαρίνα, ένα ερωτευμένο ζευγάρι…

Συγκλονίζει o σολίστ της μοιραίας χορωδίας: Η γέννηση του γιου του, τού έσωσε τη ζωή

Η χορωδία Αλεξάντροφ που ξεκληρίστηκε στο αεροπορικό, η Ρωσίδα φιλάνθρωπος, οι εργαζόμενοι στους τηλεοπτικούς σταθμούς, που έχασαν την ζωή τους από τη μια στιγμή στην άλλη

Πρόσωπα γελαστά, που πήγαιναν να κάνουν τη δουλειά τους, να διασκεδάσουν τους στρατιώτες της Ρωσίας που πολεμούν στη Συρία, δεν υπάρχουν πια… Το νήμα της ζωής τους κόπηκε από την μια στιγμή στην άλλη, μόλις δυο λεπτά αφότου το μοιραίο Τουπόλεφ-154 απογειώθηκε από το αεροδρόμιο του Αντλέρ στο Σότσι.

Τα ξημερώματα των Χριστουγέννων το αεροσκάφος απογειώθηκε από το Σότσι με προορισμό τη Συρία – Δυο λεπτά αργότερα το σήμα του χάθηκε και συνετρίβη στη Μαύρη Θάλασσα

Ένα βίντεο – ντοκουμέντο από την τελευταία απογείωση του μοιραίου αεροσκάφους της ρωσικής πολεμικής αεροπορίας που συνετρίβη στην Μαύρη Θάλασσα τα ξημερώματα των Χριστουγέννων δόθηκε στη δημοσιότητα.

Το βίντεο, που δημοσιεύεται στο Russia Today, δείχνει το Τουπόλεφ να απογειώνεται στις 05:25 τα ξημερώματα (τοπική ώρα), από το αεροδρόμιο Αντλέρ, στο Σότσι, το ρωσικό θέρετρο στην Μαύρη Θάλασσα.

Μεταξύ αυτών ήταν 64 μέλη της χορωδίας Αλεξάντροφ, της διάσημης καλλιτεχνικής ομάδας του Κόκκινου Στρατού. Χορωδοί, μουσικοί αλλά και χορευτές που αποτελούσαν την ομάδα, ταξίδευαν για τη Συρία, ώστε να δώσουν μια παράσταση στο πλαίσιο των γιορτινών ημερών.

Ανάμεσά τους η 19χρονη μπαλαρίνα Λίλια Πιρίεβα, με καταγωγή από το Βορονέτς

balarina-rosida-ena

Άλλοι δύο, επίσης χορευτές της ομάδας, η Ραλίνα Γκιλμάνοβα, 22 ετών και ο αρραβωνιαστικός της Μικάιλ επέβαιναν στο Τουπόλεφ. Είχαν αρραβωνιαστεί πέρσι και επρόκειτο σύντομα να παντρευτούν.

Εννέα εργαζόμενοι τριών ρωσικών τηλεοπτικών σταθμών επέβαιναν επίσης στο μοιραίο αεροσκάφος. Ένας από αυτούς, ο ηχολήπτης του NTV ανέβασε στο προφίλ του στο facebook μια φωτογραφία του αεροσκάφους λίγα λεπτά πριν απογειωθεί για τελευταία φορά…

Οι εργαζόμενοι του Channel One που χάθηκαν με το Τουπόλεφ

tupolef-ntv-crew

Μεταξύ των 92 επιβατών του Τουπόλεφ και η αγαπητή στη Ρωσία «δρ. Λίζα», κατά κόσμον Ελιζαβέτα Γκλίνγκα, γνωστή για την φιλανθρωπική της δράση. Ασχολήθηκε με παιδιά με καρκίνο, αστέγους και άλλες ευπαθείς ομάδες και για την δράση της είχε τιμηθεί με το πέμπτο ανώτερο βραβείο του ρωσικού κράτους.

doctor-liza-pic

Συγκλονίζει η μαρτυρία του σολίστ της χορωδίας Αλεξάντροφ που ταξίδευε με το μοιραίο Τουπόλεφ για τη Συρία

Ο Βαντίμ Ανανίεφ δεν μπόρεσε να ταξιδέψει με τους συναδέλφους του γιατί μόλις χθες ήρθε στη ζωή ο τρίτος του γιος.

solilt

«Οι συνάδελφοι και οι φίλοι μου ήταν όλοι εκεί, η χορωδία – 50 άτομα – και η μπάντα με μουσικούς μπαγιάν και μπαλαλάικα. Θα έδιναν μια συναυλία και θα γυρνούσαν πίσω. Δεν ξέρω τι να πω ακόμα, ελπίζω για το καλύτερο. Εγώ δεν πήγα για οικογενειακούς λόγους: Ο γιος μου μόλις γεννήθηκε, είναι το τρίτο παιδί της οικογένειας και έπρεπε να μείνω σπίτι, να βοηθήσω τη γυναίκα μου», λέει συγκλονισμένος. Ο Ανανίεφ και δύο ακόμα μέλη της χορωδίας δεν συμμετείχαν στο μοιραίο ταξίδι στη Συρία και είναι ζωντανοί.

protothema

Τα πρόσωπα της τραγωδίας με το Τουπόλεφ: Η 19χρονη μπαλαρίνα, η «Δρ Λίζα», ένα ερωτευμένο ζευγάρι

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου