Friday, 19 April, 2024

Την εκτέλεσαν Τζιχαντιστές και κράτησαν το facebook της «ανοιχτό»

Στόχος να παγιδεύσουν φίλους της από το λογαριασμό της – Εκμεταλλεύονται και τα κοινωνικά δίκτυα για τις δολοφονίες τους

Οι ψυχρές εκτελέσεις πολιτών από το Ισλαμικό Κράτος συνεχίζονται με αμείωτο ρυθμό, αλλά οι τζιχαντιστές φαίνεται πως χρησιμοποιούν τα κοινωνικά δίκτυα ατόμων που έχουν εκτελέσει με σκοπό να παγιδέψουν τους αντιπάλους τους.
Αυτό αποκαλύπτει η βρετανική εφημερίδα Independent, ότι δηλαδή οι τζιχαντιστές χρησιμοποίησαν τον λογαριασμό της ακτιβίστριας και δημοσιογράφου Ruqia Hassan την οποία εκτέλεσαν τον Σεπτέμβριο του 2015. Η Hassan, η οποία ήταν περισσότερο γνωστή με το ψευδώνυμο της «Nisan Ibrahim» έγραφε στον προσωπικό της λογαριασμό στο Facebook για τη ζωή κάτω από τον ζυγό του Ισλαμικού Κράτους με ιδιαίτερο χιούμορ, ενώ πολλές φορές κάλυπτε αεροπορικές επιδρομές τη στιγμή που συνέβαιναν.
Πιστεύεται πως συνελήφθη από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους στην Ράκα της Συρίας, την de facto πρωτεύουσα των τζιχαντιστών και εκτελέστηκε λίγους μήνες μετά. Οι φανατικοί ισλαμιστές κράτησαν όμως όλο αυτό το διάστημα ανοιχτό τον λογαριασμό της στο Facebook προκειμένου να εντοπίσουν και να παγιδεύσουν τους φίλους της και αυτούς με τους οποίους επικοινωνούσε, εντός και εκτός της Συρίας.
Η Ruqia Hassan πολίτης της Συρίας με κουρδική καταγωγή,η οποία είχε γεννηθεί το 1985 και είχε σπουδάσει φιλοσοφία, συμμετείχε ενεργά στα κινήματα κατά του Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ. Παρέμεινε στη Ράκα παρόλο που το Isis είχε ξεκαθαρίσει πως θα δείξει μηδενική ανοχή στους διαφωνούντες. Η τελευταία της ανάρτηση στο κοινωνικό δίκτυο, όταν οι τζιχαντιστές διέκοψαν το ασύρματο internet ήταν «Εμπρός, κόψτε το ίντερνετ, τα περιστέρια-αγγελιοφόροι μας δεν θα παραπονεθούν».
Οι δολοφονίες αντιπάλων του Ισλαμικού Κράτους συνεχίζονται, τόσο στο εσωτερικό της Συρίας, όσο και στην γειτονική Τουρκία. Μεταξύ Οκτωβρίου και Δεκεμβρίου οι τζιχαντιστές σκότωσαν τρεις ακτιβιστές καθώς και τον Τούρκο κινηματογραφιστή Naji Jerf. Την περασμένη εβδομάδα οι τζιχαντιστές εκτέλεσαν πέντε άνδρες τους οπ[οίους κατηγόρησαν για κατασκοπεία υπέρ της Βρετανίας. Αρκετοί αναλυτές εκτιμούν πως οι συνεχείς εκτελέσεις αμάχων είναι σημάδι πανικού καθώς οι τζιχαντιστές έχουν δεχθεί σοβαρά πλήγματα από τις δυτικές αεροπορικές επιδρομές, ωστόσο, όπως επισημαίνει η βρετανική εφημερίδα, άλλοι αναλυτές θεωρούν πως το Ισλαμικό Κράτος δεν έχει δεχθεί σοβαρά πλήγματα τους τελευταίους 18 μήνες συνεχών επιδρομών.

Την εκτέλεσαν Τζιχαντιστές και κράτησαν το facebook της «ανοιχτό»

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου