Thursday, 28 March, 2024

Τουλάχιστον 10 νεκροί στην έκρηξη στο μετρό των Βρυξελλών

Το κέντρο διαχείρισης κρίσεων του Βελγίου επιβεβαίωσε πως σήμερα το πρωί σημειώθηκαν δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών και υπάρχουν αρκετά θύματα-13 νεκροί και 35 σοβαρά τραυματίες στο αεροδρόμιο, ενώ τουλάχιστον άλλοι 10 έχουν χάσει τη ζωή τους στην τρίτη έκρηξη στο μετρό της βελγικής πρωτεύουσας, σύμφωνα με το βελγικό τηλεοπτικό δίκτυο VRT.

Οι εκρήξεις σημειώθηκαν στην αίθουσα αναχωρήσεων στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, ενώ μια ακόμα έκρηξη σημειώθηκε σε σταθμό του μετρό σε απόσταση μίας στάσης από τα γραφεία της ΕΕ στις Βρυξέλλες.

“Μείνετε εκεί που είστε”, συστήνει στον κόσμο το βελγικό κέντρο διαχείρισης των κρίσεων.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, επιβλήθηκε απαγόρευση κυκλοφορίας σε όλα τα συγκοινωνιακά μέσα της βελγικής πρωτεύουσας: λεωφορεία, τραμ, μετρό, τίποτε δεν κυκλοφορεί πια στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Παράλληλα, σύμφωνα με βελγικά και διεθνή μέσα ενημέρωσης, στρατιωτικές δυνάμεις έχουν αναπτυχθεί στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, έχουν κλείσει τα σύνορα με την Ολλανδία, ενώ αντίστοιχα μέτρα έχουν ληφθεί και στη μεθόριο με τη Γερμανία.

Ο ολλανδικός στρατός ενίσχυσε την ασφάλεια στα αεροδρόμια και τα σύνορά του μετά τις εκρήξεις στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με μήνυμά του στο Twitter.

Παράλληλα, ενισχύθηκαν και τα μέτρα ασφαλείας στο αεροδρόμιο της Φρανκφούρτης, μετά τις δύο εκρήξεις στο αεροδρόμιο των Βρυξελλών, σύμφωνα με την αστυνομία, ενώ λίγο νωρίτερα είχε ανακοινωθεί η ενίσχυση των μέτρων ασφαλείας και στο αεροδρόμιο Ρουασί του Παρισιού.

capital.gr

Τουλάχιστον 10 νεκροί στην έκρηξη στο μετρό των Βρυξελλών

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου