Thursday, 28 March, 2024

Τουρκία: Έτρωγαν έντομα και χώμα οι 3 που βγήκαν ζωντανοί από τα ερείπια, μετά από 10 μέρες

Μετά από 13 μέρες τρεις άνθρωποι συμπεριλαμβανομένου ενός παιδιού βγήκαν ζωντανοί μέσα από τα ερείπια της πολυκατοικίας Kanatlı.

Οι επιχειρήσεις έρευνας και διάσωσης συνεχίζονται στο Χατάι με με αμείωτη ένταση. 296 ώρες μετά το χτύπημα του Εγκέλαδου από το οποίο σκοτώθηκαν περισσότεροι από 45.000 άνθρωποι η απίστευτη είδηση ήρθε από την οδό General Şükrü Kanatlı Mahallesi Türkmenbaşı στην κεντρική περιοχή Antakya του Χατάι.

Εικόνες που μεταδόθηκαν από τηλεοπτικά δίκτυα δείχνουν τους τρεις ανθρώπους να μεταφέρονται σε ασθενοφόρα. Ως εκ θαύματος τρεις άνθρωποι, ανάμεσά τους και ένα παιδί, διασώθηκαν από τα ερείπια του διαμερίσματος.

Οι ομάδες διέσωσαν ένα παιδί, μια γυναίκα και έναν άνδρα, των οποίων η ταυτότητα δεν έχει ακόμη εξακριβωθεί 296 ώρες μετά τον σεισμό. Όπως έγινε γνωστό οι άνθρωποι που έμειναν εγκλωβισμένοι για να επιβιώσουν έτρωγαν χώμα, λουλούδια και έντομα.

 

update: Σεισμός στην Τουρκία: Πέθανε το παιδί που διασώθηκε μετά από 296 ώρες

3 μέλη της ίδιας οικογένειας απεγκλωβίστηκαν ζωντανά μετά από 12 ημέρες κάτω από τα συντρίμμια. Ωστόσο το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή λίγη ώρα αργότερα

Δεν τα κατάφερε τελικά ένα μικρό αγόρι που νωρίτερα το πρωί απεγκλωβίστηκε ζωντανό μαζί με άλλα δύο μέλη της οικογένειάς του ύστερα από 12 ημέρες μετά τον σεισμό κάτω από τα συντρίμμια στην Τουρκία. Συγκεκριμένα, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας της Τουρκίας, το παιδί 12 με 13 ετών που απεγκλωβίστηκε ζωντανό από τα ερείπια κτηρίου στην περιοχή Αντάκια, στο Χατάι, άφησε την τελευταία του πνοή στο ασθενοφόρο με το οποίο θα μεταφερόταν σε νοσοκομείο.

Γιατί πεθαίνουν λίγο μετά τη διάσωσή τους από τα συντρίμμια τόσοι άνθρωποι;

Αντίθετα καλύτερα είναι τα νέα για την 40χρονη γυναίκα και τον 49χρονο άνδρα που περίμεναν επί 296 ώρες μετά τον σεισμό τα σωστικά συνεργεία για να τους βγάλουν από τα συντρίμμια.

Το παιδί πέθανε πιθανότατα από αφυδάτωση, ανέφερε το συνεργείο διάσωσης. Η μεγαλύτερη αδελφή και το δίδυμο αδελφάκι του δεν τα κατάφεραν. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου