Thursday, 25 April, 2024

Τουρκία: 74% έχασε η τουρκική λίρα επί Ερντογάν – Χωρίς ψωμί περίπου 1.000.000

Δραματική η κατάσταση στην Τουρκία, μετά τις απανωτές υποτιμήσεις της τουρκικής λίρας – Στα όρια της φτώχειας χιλιάδες πολίτες.

Αντιμέτωποι με την φτώχεια χιλιάδες πολίτες στην Τουρκία, έπειτα από την «βουτιά» που σημείωσε η τουρκική λίρα την εβδομάδα που πέρασε. Οικογένειες και νοικοκυριά αδυνατούν να αγοράσουν ακόμα και το βασικότερο καθημερινό αγαθό, το ψωμί, για να ζήσουν αξιοπρεπώς και το ζήτημα έχει προκαλέσει τεράστιες αντιδράσεις τόσο στην αντιπολίτευση όσο και σε απλούς κατοίκους της χώρας. Ειδικότερα, υπολογίζεται πως ένα εκατομμύριο άνθρωποι δεν έχουν πρόσβαση στο ψωμί!
Στην Τουρκία αυτή την ώρα ένα μπούτι αρνιού κοστίζει περίπου 100 λίρες, δηλαδή 10 ευρώ, εξήγησε κάτοικος της Κωνσταντινούπολης μιλώντας στην εκπομπή του OPEN TV και της Φαίης Μαυραγάνη, «Τώρα Ό,τι Συμβαίνει». Απλησίαστα είναι, σύμφωνα με την ίδια, και τα περισσότερα διαμερίσματα στο κέντρο της πόλης για κάποιον που θέλει να νοικιάσει. Στη χώρα ο βασικός μισθός δεν ξεπερνά τα 300 ευρώ, ενώ ένας βοηθός καθηγητή πανεπιστημίου λαμβάνει περίπου 800 ευρώ τον μήνα.

έθνος

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου