Tuesday, 16 April, 2024

Το πολιτισμικό σοκ του «σύγχρονου Ταρζάν» όταν εγκατέλειψε τη ζούγκλα

Πλάνα από τις αντιδράσεις του «σύγχρονου Ταρζάν» όταν επέστρεψε στον πολιτισμό είδαν το φως της δημοσιότητας.
Τον γύρο του κόσμου έκανε η ιστορία του Χο Βαν Λανγκ, του «σύγχρονου Ταρζάν», ο οποίος πέθανε οκτώ χρόνια αφού επέστρεψε στον πολιτισμό, έχοντας ζήσει για 41 χρόνια στην ζούγκλα του Βιετνάμ.
Ο Λανγκ βρέθηκε στην ζούγκλα του Βιεντάμ όταν ήταν μωρό μαζί με τον πατέρα του, εξαιτίας του πολέμου. Έμειναν εκεί 41 χρόνια μη έχοντας καμία επαφή με τον κόσμο και τον πολιτισμό. Η ζωή τους άλλαξε όταν το 2013 ο πατέρας του αρρώστησε βαριά. Αναγκάστηκαν να γυρίσουν στον πολιτισμό και οκτώ χρόνια αργότερα ο Λανγκ πέθανε από καρκίνο του ήπατος, σε ηλικία μόλις 52 ετών.
Ένας φίλος του ο Αλβάρο Σερέζο, έδωσε στη δημοσιότητα ένα βίντεο με πλάνα του Λανγκ από τις αντιδράσεις του, όταν ταξίδεψε για πρώτη φορά με αεροπλάνο, όταν κολύμπησε στη θάλασσα και όταν βρέθηκε σε μεγάλη πόλη. Ο Λανγκ όπως φαίνεται από το βίντεο βρίσκεται σε πολιτισμικό σοκ…
Ο Σερέζο είχε βοηθήσει τον Λανγκ μετά τον θάνατο του πατέρα του να επιστρέψει στη ζούγκλα που τόσο αγαπούσε για να καταγράψει την σύνδεση που είχε μαζί της. Μάλιστα, μετά τον θάνατό του Λανγκ, ο Σερέζο πίστευε ότι μοντέρνος τρόπος ζωής συνέβαλε σημαντικά στον χαμό του.
«Ήμουν τόσο λυπημένος που τον είδα να φεύγει, αλλά ο θάνατός του ήταν μια απελευθέρωση διότι ήξερα πόσο υπέφερε τους τελευταίους μήνες. Ήταν ένας όμορφος άνθρωπος, δεν μπορώ να τον ξεχάσω και μου λείπει κάθε μέρα», είπε ο Σερέζο.
«Αλλά δεν μου άρεσε να τον βλέπω να ζει στον πολιτισμό. Πάντοτε ανησυχούσα ότι το σώμα του δεν ήταν σε θέση να χειριστεί μια τόσο δραστική αλλαγή. Πέρασε όλη του τη ζωή στη ζούγκλα και ήρθε ξαφνικά να ζήσει στον πολιτισμένο κόσμο, τρώγοντας επεξεργασμένες τροφές και πίνοντας αλκοόλ», πρόσθεσε.
Ο Λανγκ έζησε στη ζούγκλα σε μια καλύβα που βρισκόταν πάνω σε δέντρο στα πέντε μέτρα ύψος. Φορούσε ρούχα από φλοιό δέντρων. Πέθανε στις 6 Σεπτεμβρίου νικημένος από τον καρκίνο και η ιστορία του κατάφερε να αγγίξει εκατομμύρια ανθρώπους σε όλο τον κόσμο

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου