Saturday, 20 April, 2024

«Το χτύπημα θα είναι πιο ισχυρό»: Η πρόβλεψη του Μπιλ Γκέιτς για μια νέα, πιο θανατηφόρα απειλή

Αν για κάτι δεν μπορεί να επικριθεί ο Μπιλ Γκέιτς είναι για την ικανότητα του να βλέπει μπροστά από το «τώρα».

Όσο και να τον κατηγορούν για διάφορα συνωμοτικά και υποχθόνια σχέδια, το μόνο πραγματικό περιστατικό που τον συνδέει με τον κορωνοϊό, είναι ότι είχε προβλέψει προ εξαετίας τη δοκιμασία που περνάει τώρα η ανθρωπότητα.
Ήταν το 2015 όταν ο ιδρυτής της Microsoft προφήτεψε την εξάπλωση μίας πανδημίας, κατά τη διάρκεια της ομιλίας του στο Ted Talk, μιας μη κερδοσκοπικής οργάνωσης που διοργανώνει συνέδρια με σκοπό τη διάδοση ιδεών που αξίζουν.
Ο Γκέιτς είχε εκτιμήσει τότε ότι ένας ιός θα μπορούσε να προσβάλει τον άνθρωπο και μάλιστα με άμεσο και εύκολο τρόπο, όσο εκείνος θα βρίσκεται στο αεροπλάνο ή σε ένα κατάστημα, προειδοποιώντας παράλληλα για το γεγονός ότι ο πλανήτης δεν ήταν έτοιμος να αντιμετωπίσει μία θανατηφόρα πανδημία.
Τώρα, o 65χρονος μεγιστάνας, επανέρχεται με νέες προβλέψεις και είναι εξίσου… κινδυνολόγος με την τελευταία φορά που αναφέρθηκε στις απειλές που μπορεί να αντιμετωπίσει προσεχώς η ανθρωπότητα.
Σε διαδικτυακή συνέντευξη του, ο Γκέιτς δεν παρέλειψε να ξεστομίσει το «σας τα λέγα», για το οποίο ωστόσο τόνισε ότι δεν περηφανεύεται, αφού «δεν μου δημιουργεί όμορφο συναίσθημα να σας λέω κάτι τέτοιο». Το κεντρικό ζήτημα ήταν πάντως το επίπεδο προετοιμασίας των κοινωνιών για μελλοντικούς κινδύνους και ο Αμερικανός διανοούμενος δεν είχε ενθαρρυντικές απαντήσεις για αυτό, θεωρώντας ότι η «κλιματική αλλαγή» και η «βιοτρομοκρατία» θα μπορούσαν να τις αιφνιδιάσουν με ανάλογο του Sars-Cov-2 τρόπο.
«Υπάρχουν πολλές μολυσματικές ασθένειες του αναπνευστικού, οι οποίες μάλιστα είναι πολύ τρομακτικές γιατί μπορείς να προσβληθείς οπουδήποτε. Η μία έχει να κάνει με την κλιματική αλλαγή. Ο απολογισμός των θανάτων θα μπορούσε να είναι μεγαλύτερος από αυτόν που έχουμε στην πανδημία», εκτίμησε κατόπιν σχετικής ερώτησης ο Γκέιτς, προτού αναφερθεί σε έναν τεχνικά κατασκευασμένο ιό. «Θα μπορούσε να δημιουργηθεί από κάποιον που θα ήθελε να προκαλέσει μία καταστροφή. Η αντιμετώπιση ενός τέτοιου ιού θα είναι πιο δύσκολη από αυτή μίας επιδημίας που προέρχεται από τη φύση».
Ας ελπίσουμε ότι αυτή τη φορά, οι προειδοποιήσεις του Γκέιτς, τουλάχιστον σε ότι αφορά την κλιματική αλλαγή, θα πιάσουν τόπο.
Πηγή: menshouse

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου

One comment

  1. Χρήστος Λαμπρούδης

    Μήπως δεν ήταν προφητεία, αλλά προετοίμαζε την κατάσταση, γνωρίζοντας, επειδή συμμετέχει κι ο ίδιος στην δημιουργία όλου αυτού; λέω εγώ τώρα…