Friday, 29 March, 2024

Αλάσκα: Σκοτώθηκε ο πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας – Το ελικόπτερο του συνετρίβη

Πέντε άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους στο δυστύχημα με ελικόπτερο στην Αλάσκα. Το ελικόπτερο έπεσε
σε έναν παγετώνα, όπως ανέφεραν οι αρχές. Ανάμεσα στους επιβαίνοντες που έχασαν τη ζωή τους είναι ο πλουσιότερος άνθρωπος της Τσεχίας, ο δισεκατομμυριούχος Πετρ Κέλνερ. Τα θύματα βρισκόταν σε ταξίδι για σκι. Το ελικόπτερο είχε αναχωρήσει από το Tordrillo Mountain Lodge. Ο πιλότος, δύο προσκεκλημένοι του καταλύματος και δύο οδηγοί σκοτώθηκαν, δήλωσε η εκπρόσωπος της εταιρείας Mary Ann Pruitt στο The Associated Press. Ένας ακόμη άνθρωπος νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση.

Ο επιχειρηματικός όμιλός του, ο PPF, επιβεβαίωσε την τραγική είδηση. Ο Πετρ Κέλνερ ήταν 56 ετών. Οι συνθήκες του δυστυχήματος ερευνώνται.

«Ανακοινώνουμε με την πιο βαθιά θλίψη ότι, σε δυστύχημα ελικοπτέρου το Σάββατο 27 Μαρτίου στα βουνά της Αλάσκας, ο ιδρυτής και κάτοχος της πλειοψηφίας του ομίλου PPF, ο Πετρ Κέλνερ, έχασε με τραγικό τρόπο τη ζωή του», ανέφερε ο PPF σε δήλωση που εξέδωσε.
Ο Κέλνερ ήταν μια κορυφαία επιχειρηματική φυσιογνωμία στην τσεχική μετακομμουνιστική εποχή, με τον πλούτο του να υπολογίζεται σε 17,5 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με το Forbes. Στα χρόνια του 1990, ο Πετρ Κέλνερ είχε ιδρύσει τον PPF ως μια επενδυτική εταιρεία με συνεταίρους για να συμμετάσχει στο πρόγραμμα της χώρας για την ιδιωτικοποίηση εκατοντάδων κρατικής ιδιοκτησίας εταιρειών.

Ο PPF επεκτάθηκε στις ασφάλειες, τα χρηματοπιστωτικά, τις τηλεπικοινωνίες, τις κατασκευές, τα μέσα ενημέρωσης και τη βιοτεχνολογία. Οι επιχειρήσεις του εκτείνονται κυρίως στην Ευρώπη, την Ασία και τις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου