Wednesday, 24 April, 2024

Τραγωδία στη Γαλλία: Τουλάχιστον 42 ηλικιωμένοι νεκροί σε τροχαίο

Πολύνεκρο αυτοκινητικό δυστύχημα συνέβη τα ξημερώματα στη Γαλλία με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους τουλάχιστον 42 ηλικιωμένοι που πήγαιναν εκδρομή, ενώ πέντε είναι οι τραυματίες, σε ένα από τα χειρότερα τροχαία στην ιστορία της χώρας.

Το δυστύχημα συνέβη στην εθνική οδό 60 χιλιόμετρα ανατολικά του Μπορντό, στα νοτιοδυτικά της χώρας και σε απόσταση 370 χιλιομέτρων από το Παρίσι.

Διώροφο τουριστικό λεωφορείο με 74 επιβαίνοντες (72 τουρίστες και δυο οδηγούς) ανετράπη σε μια στροφή της εθνικής οδού, όταν ο οδηγός έχασε τον έλεγχο με αποτέλεσμα να συγκρουστεί αρχικά με φορτηγό, στη συνέχεια να προσκρουστεί σε προστατευτικές μπάρες αλλά και σε κολώνα ηλεκτρικού ρέυματος για να καταλήξει ανάποδα στο έδαφος. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του γαλλικού υπουργείου Εσωτερικών, και οι 42 νεκροί είναι Γάλλοι ηλικιωμένοι πολίτες που πραγματοποιούσαν ημερήσια εκδρομή στην περιοχή.

Αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν σε τηλεοπτικό σταθμό ότι ο οδηγός είχε αναπτύξει υπερβολική ταχύτητα τη στιγμή που ο δρόμος λόγω της βροχής ήταν ιδιαίτερα ολισθηρός.

Αξιωματούχος της πυροσβεστικής δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ότι τα περισσότερα θύματα ήταν ενήλικες επιβάτες του λεωφορείου, ενώ ακαριαίο θάνατο βρήκε και ο οδηγός του οχήματος. Σύμφωνα με τοπική εφημερίδα, οι επιβαίνοντες ήταν ηλικιωμένοι που πήγαιναν εκδρομή.

Πέντε από τους εννέα τραυματίες νοσηλεύονται σε κρίσιμη κατάσταση, γράφει η Le Parisien, ενώ αρκετοί από αυτούς έχουν υποστεί εγκαύματα, καθώς τόσο το λεωφορείο όσο και το φορτηγό, που μετέφερε ξυλεία, μετά τη σύγκρουση τυλίχθηκαν στις φλόγες.

Πρόκειται για το χειρότερο τροχαίο δυστύχημα στη Γαλλία από το 1982. Τότε είχαν χάσει τη ζωή τους 52 άτομα.

Τη βαθιά του θλίψη για το τραγικό δυστύχημα εξέφρασε ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ κατά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου.

ethnos.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου