Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Τραμπ: Σε έκτακτη ανάγκη κηρύσσει τις ΗΠΑ

Σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης θέτει ο Ντόναλντ Τραμπ τις Ηνωμένες Πολιτείες, με σαφή επιδίωξη την χρηματοδότηση του τείχους στα σύνορα με το Μεξικό.
Υπογράφοντας το σχετικό διάταγμα, ο Αμερικανός πρόεδρος παρακάμπτει το Κογκρέσο και αποκτά πρόσβαση σε ταμεία αντιμετώπισης καταστροφών και κονδύλια του υπουργείου Άμυνας.
«Πρέπει να ξεφορτωθούμε τα ναρκωτικά, και τις συμμορίες, και τον κόσμο. Είναι εισβολή. Έχουμε μια εισβολή από ναρκωτικά και εγκληματίες που έρχονται στη χώρα μας. Που τη σταματήσαμε, αλλά είναι πολύ δύσκολο να τη σταματήσουμε. Με το τείχος θα είναι πολύ εύκολο», είπε χαρακτηριστικά.
Η κίνηση αυτή του Ντόναλντ Τραμπ αναμένεται να οδηγήσει σε νομική διαμάχη με τους Δημοκρατικούς, οι οποίοι κάνουν λόγο για κατάχρηση εξουσίας και παραβίαση του Συντάγματος. Ο Τραμπ δήλωσε βέβαιος ότι θα νικήσει.
Ενστάσεις έχουν διατυπώσει και ορισμένοι Ρεπουμπλικάνοι, ανησυχώντας κυρίως ότι δημιουργείται ένα προηγούμενο παράκαμψης του Κογκρέσου που μπορεί να χρησιμοποιηθεί από μελλοντικούς προέδρους.
Το τείχος κατά μήκος των συνόρων με το Μεξικό ήταν μια από τις βασικές προεκλογικές υποσχέσεις του Ντόναλντ Τραμπ. Το κόστος του υπολογίζεται σε 23 δισ. δολάρια.
euronews

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου