Saturday, 20 April, 2024

Τρανς κρατούμενες άφησαν έγκυες δυο συγκρατούμενές τους!

Η φυλακή Edna Mahan στεγάζει 27 διεμφυλικές κρατούμενες, σε σύνολο 800 γυναικών τροφίμων. Το σωφρονιστικό κατάστημα ξεκίνησε να δέχεται διεμφυλικές γυναίκες

συμπεριλαμβανομένων και εκείνων που δεν έχουν υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση αλλαγής φύλου, την περασμένη χρονιά. Η συγκεκριμένη αλλαγή στην πολιτική της φυλακής προέκυψε ως αποτέλεσμα εξωδικαστικού συμβιβασμού μετά από μήνυση που κατέθεσε εις βάρος της μια διεμφυλική γυναίκα και η οργάνωση American Civil Liberties Union (ACLU) του Νιου Τζέρσι.

Η μήνυση κατατέθηκε το 2019, από μια τρανς γυναίκα που είπε ότι αναγκάστηκε να ζήσει σε ανδρικές φυλακές για ενάμιση χρόνο. Μεταξύ των αλλαγών που τέθηκαν σε ισχύ μετά τον συμβιβασμό των δύο πλευρών ήταν η επιλογή του τόπου έκτισης της ποινής ενός ατόμου βάσει του φύλου με το οποίο αυτοπροσδιορίζονται και όχι εκείνου που τους αποδόθηκε κατά τη γέννηση. Σύμφωνα με την εν λόγω πολιτική, εξηγεί η Daily Mail, οι κρατούμενες μπορούν να παρέχουν πληροφορίες για την ταυτότητα φύλου τους ανά πάσα στιγμή κατά τη διάρκεια της κράτησής τους.

Η Jeanne LoCicero, διευθύντρια του νομικού τμήματος της της ACLU, υπερασπίστηκε εχθές τη συγκεκριμένη πολιτική, λέγοντας ότι διασφαλίζει την προστασία των δικαιωμάτων των τρανς τροφίμων. «Συνάδει με την ισχυρή νομοθεσία κατά των διακρίσεων που βρίσκεται σε ισχύ στο Νιου Τζέρσι για να αποτρέπει την παρενόχληση βάσει της ταυτότητας φύλου» είπε στον ιστότοπο NJ.com.

Οι αρμόδιες Αρχές διερευνούν την υπόθεση, ενώ δεν δημοσιοποιήθηκε πόσο προχωρημένο είναι το στάδιο της εγκυμοσύνης των δυο κρατουμένων. Όμως όπως ανέφερε η διοίκηση του σωφρονιστικού καταστήματος, το σεξ ήταν και στις δυο περιπτώσεις συναινετικό. Στην ίδια φυλακή είχε προκύψει θέμα και το 2021, όταν δυο κρατούμενες προχώρησαν σε μήνυση, ζητώντας την ανάκληση της απόφασης για τον εγκλεισμό διεμφυλικών σε γυναικείες φυλακές, καταγγέλλοντας ότι δέχτηκαν παρενόχληση από τρανς κρατούμενες.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου