Friday, 19 April, 2024

Τρόμος, νεκροί και τραυματίες

Αιματηρή βομβιστική επίθεση συνταράσσει την Μπανγκόκ


Τουλάχιστον 19 νεκροί -ανάμεσά τους και τρεις ξένοι τουρίστες- και περισσότεροι από 120 τραυματίες είναι ο απολογισμός βομβιστικής επίθεσης που συντάραξε τη Δευτέρα την πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης. Αξιωματούχος της τουριστικής αστυνομίας δήλωσε ότι ανάμεσα στους νεκρούς ήταν δύο Κινέζοι και ένα άτομο από τις Φιλιππίνες.
Νωρίτερα, τοπικά μέσα ενημέρωσης είχαν κάνει λόγο για τουλάχιστον 27 νεκρούς.
Χαοτικές σκηνικές εκτυλίχθηκαν έπειτα από ισχυρή έκρηξη που σημειώθηκε έξω από τέμενος, σε κεντρική διασταύρωση στην καρδιά της Μπανγκόκ.

Thailand_Explosion
Οι περισσότεροι εκ των τραυματιών είναι τουρίστες από την Κίνα και την Ταϊβάν, σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.
Αρχικά, πληροφορίες ανέφεραν ότι η έκρηξη προκλήθηκε από την ανατίναξη παγιδευμένης με εκρηκτικά μοτοσυκλέτας και ότι στην περιοχή υπήρχαν και άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί που δεν εξερράγησαν.
Ωστόσο, η εφημερίδα Bangkok Post, επικαλούμενη αστυνομικές πηγές, ανέφερε ότι βρέθηκαν τρία κιλά ΤΝΤ σε σωλήνα στο τέμενος και ότι ηλεκτρονικό κύκλωμα που θεωρείται ότι χρησιμοποιήθηκε στην επίθεση, βρέθηκε 30 μέτρα μακριά από το σημείο της επίθεσης. Σύμφωνα με την ίδια εφημερίδα, δεν βρέθηκαν άλλοι εκρηκτικοί μηχανισμοί στο σημείο.
Ανταποκριτής του BBC που βρίσκεται στον τόπο της επίθεσης μετέφερε σκηνές χάους από την περιοχή.
Καμία οργάνωση δεν έχει αναλάβει επί του παρόντος την ευθύνη.
Η έκρηξη σημειώθηκε στις 19:00 τοπική ώρα (15:00 ώρα Ελλάδος).
«Στόχος των δραστών ήταν να καταστρέψουν την οικονομία και τον τουρισμό καθώς το επεισόδιο σημειώθηκε στην καρδιά της τουριστικής συνοικίας» δήλωσε ο Ταϊλανδός υπουργός Άμυνας στο πρακτορείο Reuters.
Από την πλευρά του, το Στέιτ Ντιπάρτμεντ είπε ότι είναι νωρίς για να πει κανείς εάν η έκρηξη στην Ταϊλάνδη αποτελεί τρομοκρατική επίθεση. Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Τζον Κίρμπι είπε ότι οι αρχές της Ταϊλάνδης πραγματοποιούν έρευνα και ότι δεν έχουν ζητήσει βοήθεια από τις ΗΠΑ.
Newsroom ΔΟΛ

Τρόμος, νεκροί και τραυματίες

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου