Thursday, 28 March, 2024

ΥΠΑ: Αυτή είναι η αεροπορική οδηγία για όσους έρχονται από το Ηνωμένο Βασίλειο

Σε επταήμερη υποχρεωτική προληπτική καραντίνα θα μπαίνουν οι επιβάτες που φθάνουν στην Ελλάδα
με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με την συμπληρωματική αεροπορική οδηγία (NOTAM) που εκδόθηκε από την Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Σύμφωνα με την αεροπορική οδηγία, που ισχύει από τη Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου και ώρα 06.00 το πρωί έως την Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2021, όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην Ελλάδα με πτήσεις από το Ηνωμένο Βασίλειο θα υπόκεινται σε επταήμερο υποχρεωτικό προληπτικό περιορισμό κατ’ οίκον ή στον τόπο προσωρινής διαμονής που δηλώνεται στη φόρμα PLF, εκτός αν παραμένουν στην Ελλάδα για μικρότερο χρονικό διάστημα, οπότε ο προσωρινός περιορισμός ισχύει γι’ αυτό το χρονικό διάστημα, δηλαδή μέχρι την αναχώρησή τους.

Υπενθυμίζεται ότι έως σήμερα ήταν υποχρεωτικός και παραμένει για τις υπόλοιπες διεθνείς αφίξεις, ο τριήμερος προληπτικός περιορισμός σε όλους τους επιβάτες από το εξωτερικό.

Επίσης, συνεχίζει να ισχύει η υποχρέωση όλων των ταξιδιωτών από το εξωτερικό να έχουν αρνητικό μοριακό (PCR) test 72 ωρών και να συμπληρώνουν υποχρεωτικά τη φόρμα PLF στην ηλεκτρονική διεύθυνση https://travel.gov.gr/. Παράλληλα, όλοι οι επιβάτες που εισέρχονται στην ελληνική επικράτεια από το Ηνωμένο Βασίλειο υπόκεινται και σε υποχρεωτικά rapid test για το χρονικό διάστημα έως και τις 7 Ιανουαρίου 2021 τα μεσάνυχτα.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου