Saturday, 20 April, 2024

Φλέγεται ρωσικό πολεμικό πλοίο στο λιμάνι Μπερντιάσκ

Μεγάλη πυρκαγιά ξέσπασε το πρωί της Πέμπτης, από την οποία προκλήθηκαν ισχυρές εκρήξεις, στο λιμάνι Μπερντιάσκ, στη νοτιοανατολική Ουκρανία, σύμφωνα με το Ουκρανικό Ναυτικό.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες των τοπικών μέσων, ένα πολεμικό ρωσικό πλοίο, το «Ορσκ», καταστράφηκε έπειτα από έκρηξη που σημειώθηκε.

Το λιμάνι του Μπερντιάνσκ είναι υπό ρωσικό έλεγχο εδώ και αρκετές ημέρες.

Φωτογραφίες και βίντεο κάνουν το γύρω του διαδικτύου. Μάλιστα, σε μία ανάρτηση χρήστη στο Tweeter καταγράφεται από ψηλά η στιγμή της έκρηξης.

Όπως αναφέρει ο Guardian, το λιμάνι Μπερντιάσκ, νοτιοανατολικά της πόλης Ζαπορίζια, που έχει καταληφθεί από τους Ρώσους, χρησιμοποιείται για να σταθμεύσουν εκεί πολεμικά πλοία που προέρχονται από την Κριμαία και που ανεφοδιάζουν τις ρωσικές δυνάμεις που επιχειρούν στην περιοχή. Το Μπερντιάνσκ βρίσκεται στην Αζοφική Θάλασσα, 70 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά της Μαριούπολης. Η πόλη διαθέτει μια μικρή ναυτική βάση και πληθυσμό περίπου 100.000 κατοίκων. Τα ρωσικά στρατιωτικά στρατεύματα κατέλαβαν για πρώτη φορά τα κυβερνητικά κτίρια του Μπερντιάνσκ στις 27 Φεβρουαρίου. 

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου