Friday, 19 April, 2024

Φλόριντα: Έκρηξη σε εμπορικό κέντρο – 21 τραυματίες

Έκρηξη αερίου σε εμπορική ζώνη προκάλεσε τον τραυματισμό 21 ανθρώπων στην πόλη Πλαντέισον της Φλόριντα.

Τα τοπικά μέσα ενημέρωσης διευκρινίζουν πως η έκρηξη σημειώθηκε σε εμπορικό κέντρο και μεταδίδουν εντυπωσιακές εικόνες από τα κτίρια που επλήγησαν και τα μπάζα που βρίσκονται στους δρόμους.

«Έκρηξη αερίου (…) πολλοί τραυματίες», έγραψαν στο Twitter οι πυροσβέστες της Πλαντέισον, πόλης σε απόσταση σχεδόν 50 χλμ. βόρεια του Μαϊάμι. 

Σύμφωνα με το τοπικό τηλεοπτικό κανάλι WPLG, υπάρχουν 21 τραυματίες, δύο από τους οποίους έχουν τραυματισθεί σοβαρά. Μια αίθουσα γυμναστηρίου έχει υποστεί μεγάλες ζημιές. Υπήρχαν άνθρωποι στο εσωτερικό της όταν σημειώθηκε η έκρηξη, διευκρίνισε ο αξιωματικός των πυροσβεστών. «Στο στάδιο αυτό μπορώ να πω πως δεν σκοτώθηκε κανείς», υπογράμμισε εξηγώντας πως οι πυροσβέστες «ανακουφίσθηκαν» από τον απολογισμό αυτό. «Μπορούσε να είναι πολύ χειρότερα».

Ο ίδιος αρνήθηκε να επιβεβαιώσει σ’ αυτό το στάδιο πως η αιτία της έκρηξης ήταν διαρροή αερίου. Νωρίτερα οι πυροσβέστες είχαν κάνει λόγο σε μήνυμά τους στο Twitter για μια «έκρηξη αερίου». «Διαπιστώσαμε διαρροές αερίου φθάνοντας (…) όμως δεν μπορώ να επιβεβαιώσω πως αυτή ήταν ή δεν ήταν η αιτία», δήλωσε ο Γκόρντον.

«Είχαμε μια έκρηξη στο κέντρο όπου βρισκόταν η αίθουσα γυμναστηρίου», διευκρίνισε. Διασώστες εξακολουθούσαν να ερευνούν τον χώρο τις πρώτες απογευματινές ώρες (τοπική ώρα) ενώ η περιοχή είχε αποκλεισθεί από την αστυνομία.

Πηγή: iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου