Thursday, 28 March, 2024

Φωτιές, Καναδάς: Ο καπνός σκέπασε τη Νέα Υόρκη!

Ο αέρας της Νέας Υόρκης ήταν πιο μολυσμένος από οποιαδήποτε άλλη μεγάλη πόλη του κόσμου την Τετάρτη

καθώς ο πυκνός καπνός από τις πυρκαγιές που έκαιγαν εκατοντάδες μίλια μακριά στον Καναδά επρόκειτο να συνεχίσει να πνίγει μεγάλο μέρος του βορειοανατολικού τμήματος της χώρας του Σαββατοκύριακου.

Μια πορτοκαλί ομίχλη απλώθηκε πάνω από το «Μεγάλο Μήλο» για δεύτερη μέρα, καθώς και οι πέντε δήμοι της Νέας Υόρκης τέθηκαν σε καθεστώς συναγερμού για την ποιότητα του αέρα μέχρι το πρωί της Πέμπτης, λόγω των ανέμων που σπρώχνουν τον καπνό νότια, με αφετηρία τις πάνω από 150 δασικές πυρκαγιές στο Κεμπέκ – 110 από τις οποίες κρίθηκαν εκτός έλεγχος.

Έκκληση δημάρχου της Νέας Υόρκης: «Μείνετε μέσα»

Ο «ανθυγιεινός» αέρας και οι συνθήκες καπνού αναμένεται να παραμείνουν στους πέντε δήμους της Νέας Υόρκης μέχρι την Κυριακή, καθώς ο δήμαρχος Έρικ Άνταμς προέτρεψε χθες, Τρίτη, τους Νεοϋορκέζους με προβλήματα καρδιάς ή αναπνοής να «περιορίσουν τις υπαίθριες δραστηριότητες στα απολύτως απαραίτητα».

Μέχρι το απόγευμα της Τετάρτης, καθώς μια αμυδρή πορτοκαλί ομίχλη εγκαταστάθηκε στην πόλη, η Νέα Υόρκη είχε ξεπεράσει κατά πολύ τα επίπεδα ρύπανσης του Νέου Δελχί της Ινδίας και η ποιότητα του αέρα της χαρακτηρίστηκε «επικίνδυνη», σύμφωνα με την ιστοσελίδα IQair, η οποία παρακολουθεί τα επίπεδα ρύπανσης.

Η χειρότερη ποιότητα αέρα από τη δεκαετία του 1980

Ο δείκτης ποιότητας του αέρα έφτασε στο εκπληκτικό 342 το απόγευμα της Τετάρτης, πολύ χειρότερο από το 190 του Νέου Δελχί και τον κανονικό δείκτη 100 για τη Νέα Υόρκη. Ο αέρας ήταν ο χειρότερος από τη δεκαετία του 1980, ακόμη και μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, είπαν οι μετεωρολόγοι.

«Θα είμαστε σε αυτό το ίδιο μοτίβο καιρού μέχρι σήμερα, και αύριο επίσης», δήλωσε ο μετεωρολόγος του Fox Weather Stephen McCloud στην The Post. «Μέχρι το βράδυ της Κυριακής θα πρέπει να αρχίσουμε να βλέπουμε βελτίωση καθώς ένα νέο σύστημα καταιγίδων από τα δυτικά πλησιάζει και αρχίζει να απομακρύνει αυτό το σύστημα καταιγίδων». «Μόλις αυτό το σύστημα καταιγίδων από τα δυτικά αρχίσει να εισέρχεται, θα αλλάξει την κατεύθυνση του ανέμου. Μόλις αλλάξει η κατεύθυνση του ανέμου, ο καπνός δεν θα μπορεί να κατέβει σε μέρη του βορειοανατολικού και του μέσου Ατλαντικού», πρόσθεσε.

https://twitter.com/i/status/1666510229683437568

Πηγή: www.iefimerida.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου