Saturday, 20 April, 2024

Χίλαρι Κλίντον: «Ο Τραμπ φτιάχνει απεγνωσμένα ένα ψεύτικο σκάνδαλο»

Η Κλίντον αναφέρθηκε στη λεγόμενη «Έκθεση Durham», η οποία αποτέλεσε θέμα οργής για τον Τραμπ και τους υποστηρικτές του

Η Χίλαρι Κλίντον τώρα αντεπιτίθεται στον Ντόναλντ Τραμπ και στο Fox News για την προώθηση αυτού που αποκάλεσε «ψεύτικο σκάνδαλο».

Σε μια δήλωση που κυκλοφόρησε το περασμένο Σαββατοκύριακο, ο Τραμπ υποστήριξε ότι υπάρχουν «αδιαμφισβήτητα στοιχεία ότι η εκστρατεία και η προεδρία μου κατασκοπεύτηκαν από πράκτορες που πληρώθηκαν από την εκστρατεία της Χίλαρι Κλίντον σε μια προσπάθεια να αναπτύξουν μια εντελώς κατασκευασμένη σύνδεση με τη Ρωσία».

Ο Τραμπ αναφερόταν σε μια πρόσφατη κατάθεση στο δικαστήριο από τον Τζον Ντάραμ-έναν ειδικό σύμβουλο που διορίστηκε κατά τη διάρκεια της προεδρίας του για να ερευνήσει την έρευνα του FBI για την ανάμειξη στις εκλογές της Ρωσίας το 2016- που περιλαμβάνει ισχυρισμούς ότι οι αντίπαλοι της Κλίντον ισχυρίζονται ότι αποτελούν απόδειξη κατασκοπείας.

“Ο Τραμπ και η Φοξ φτιάχνουν απεγνωσμένα ένα ψεύτικο σκάνδαλο για να αποσπάσουν την προσοχή από τα αληθινά του. Άρα είναι μια μέρα που τελειώνει στο Υ”, έγραψε στο Twitter η Κλίντον την Τετάρτη, αναφερόμενη στη λεγόμενη “Έκθεση Ντάραμ”. «Όσο πιο πολύ αποκαλύπτονται οι ατασθαλίες του, τόσο περισσότερο λένε ψέματα».

Η Κλίντον συμπεριέλαβε έναν σύνδεσμο προς ένα άρθρο του Vanity Fair που χαρακτήρισε «μια καλή απομυθοποίηση της τελευταίας τους ανοησίας» και κάλεσε τους οπαδούς που «ενδιαφέρονται για την πραγματικότητα» να το διαβάσουν. Ο Durham διώκει τον δικηγόρο Michael Sussmann, ο οποίος έχει δεσμούς με το Δημοκρατικό Κόμμα και την εκστρατεία της Κλίντον το 2016, για φερόμενη ψευδή δήλωση στο FBI κατά τη διάρκεια συνάντησης του 2016 σχετικά με πιθανούς δεσμούς του Τραμπ με τη Ρωσία, αναφέρουν οι New York Times.

Η Sussmann δήλωσε αθώα για την υπόθεση και αρνήθηκε οποιαδήποτε αδικοπραγία, σύμφωνα με το The Hill. Η κατάθεση-επίσημα η «πρόταση της κυβέρνησης για διερεύνηση πιθανών συγκρούσεων συμφερόντων»-αναφέρει επίσης μια συνάντηση το 2017 με μια κυβερνητική υπηρεσία που δεν κατονομάζεται. Σε εκείνη τη συνάντηση, αναφέρει η κατάθεση, η Sussman έκανε ισχυρισμούς κατά του Τραμπ με βάση πληροφορίες που παρείχε ένα στέλεχος τεχνολογίας του οποίου η εταιρεία είχε συμβάσεις για να εργαστεί στην έρευνα κατά τη διάρκεια της προεκλογικής εκστρατείας του 2016 και αργότερα βοήθησε στη συντήρηση των διακομιστών του Λευκού Οίκου μέσω «μιας ευαίσθητης συμφωνίας». Ο Durham ισχυρίζεται ότι το στέλεχος-το οποίο αναφέρει ότι έχει ταυτιστεί ως ο Rodney Joffe- «εκμεταλλεύτηκε την πρόσβασή του σε μη δημόσια και/ή ιδιόκτητα δεδομένα του Διαδικτύου» για να «εξορύσσει» για πληροφορίες που θα «έγινε συμπέρασμα» και «αφήγηση» που θα συνέδεε τότε- υποψήφιος Τραμπ στη Ρωσία», αναφέρεται στην κατάθεση.

Η κατάθεση ισχυρίζεται επίσης ότι ο Durham έχει στοιχεία ότι ο Joffe εκμεταλλεύτηκε την πρόσβαση στα δεδομένα του Λευκού Οίκου και του Πύργου Τραμπ «με σκοπό τη συλλογή υποτιμητικών πληροφοριών για τον Ντόναλντ Τραμπ». Με βάση την κατάθεση, το Fox News ανέφερε ότι η εκστρατεία της Κλίντον «πλήρωσε» μια εταιρεία τεχνολογίας για να «διεισδύσει» σε διακομιστές στον Πύργο Τραμπ και στον Λευκό Οίκο. «Αυτό είναι ένα σκάνδαλο πολύ μεγαλύτερο σε έκταση και μέγεθος από το Γουότεργκεϊτ και όσοι συμμετείχαν και γνώριζαν για αυτήν την κατασκοπευτική επιχείρηση θα πρέπει να διωχθούν ποινικά», είπε ο Τραμπ στη δήλωσή του το Σαββατοκύριακο. “Σε μια ισχυρότερη χρονική περίοδο στη χώρα μας, αυτό το έγκλημα θα τιμωρούνταν με θάνατο. Επιπλέον, θα πρέπει να καταβληθούν αποζημιώσεις σε όσους στη χώρα μας έχουν ζημιωθεί από αυτό”. Ο πρώην αρχηγός του προσωπικού του Λευκού Οίκου, Mark Meadows, στάθηκε επίσης στα μέτρα του Durham: “Δεν κατασκόπευαν απλώς την εκστρατεία του Ντόναλντ Τραμπ. Κατασκόπευαν τον Ντόναλντ Τραμπ ως εν ενεργεία Πρόεδρο των Ηνωμένων Πολιτειών”, έγραψε στο Twitter. «Ήταν όλα χειρότερα από όσο νομίζαμε».

Σε ένα ξεχωριστό tweet, ο Meadows κατήγγειλε αυτό που θεωρεί την άδικη μεταχείριση των μέσων ενημέρωσης για την κατάθεση του Durham.

“Σχεδόν κάθε αβάσιμος ρωσικός ισχυρισμός για συμπαιγνία εναντίον του Τραμπ τυπώθηκε και προβλήθηκε για 4 χρόνια. Σήμερα, όμως, υπάρχει ένα κλάσμα κάλυψης με πραγματικά στοιχεία σε ένα κατηγορητήριο του Ντάραμ που υποδηλώνει κατασκοπεία στον υποψήφιο και πρόεδρο Τραμπ”, έγραψε. Αλλά υπάρχει ένας καλός λόγος που τα περισσότερα μέσα ενημέρωσης -εκτός από το Fox News -«καταρρίπτουν» τους ισχυρισμούς περί κατασκοπείας, για να χρησιμοποιήσουμε τον όρο της Κλίντον. Όπως αναφέρουν οι Times, η αφήγηση που προωθείται από τον Τραμπ και τους υποστηρικτές του «φαινόταν ως επί το πλείστον λάθος ή παλιά είδηση» και «βασίζεται σε παραπλανητική παρουσίαση των γεγονότων ή σε πλήρη παραπληροφόρηση». Ο Durham δεν χρησιμοποίησε ποτέ τη λέξη «διείσδυση», για παράδειγμα, και ποτέ δεν ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία του Joffe πληρώθηκε από την εκστρατεία της Κλίντον.

Επιπλέον, «η κατάθεση δεν ανέφερε ποτέ ότι τα δεδομένα του Λευκού Οίκου που τέθηκαν υπό έλεγχο ήταν από την εποχή Τραμπ», προσθέτει η έκθεση των Times, επικαλούμενη έναν ειδικό που είπε ότι τα δεδομένα προέρχονταν από την προεδρία του Μπαράκ Ομπάμα. Ένας εκπρόσωπος του Joffe είπε στους Times ότι οι ισχυρισμοί στην κατάθεση του Durham δεν είναι αληθινοί, τονίζοντας ότι ήταν ένας μη πολιτικός παράγοντας στον οποίο παραχωρήθηκε νόμιμη πρόσβαση σε δεδομένα βάσει συμβάσεων προκειμένου να παρακολουθεί παραβιάσεις ασφάλειας και άλλες απειλές.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου