Thursday, 25 April, 2024

Χριστίνα Ωνάση: Η θλιμμένη κληρονόμος που ο θάνατος της παραμένει μυστήριο

Στις 11 Δεκεμβρίου θα έκλεινε τα 65

Οι τέσσερις γάμοι, η Αθηνά και η ατυχία της στον έρωτα- Είδε την οικογένεια της να «φεύγει»
Στις 11 Δεκεμβρίου του 1950 ήρθε στον κόσμο η μοναδική γυναίκα που κατάφερε να έχει μία ξεχωριστή θέση στην καρδιά του Αριστοτέλη Ωνάση, η κόρη του Χριστίνα. Γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη και μητέρα της ήταν η πρώτη σύζυγος του Έλληνα κροίσου, Τίνα Λιβανού.
Η Χριστίνα μεγάλωσε μέσα στη χλιδή… Ακόμη και οι κούκλες της φορούσαν Dior φορέματα. Έζησε σε επαύλεις στο Παρίσι, στην Αντίμπ, και τον Σκορπιό, το ιδιωτικό νησί του πατέρα της. Δεν της έλειψε ποτέ κανένα υλικό αγαθό, ωστόσο φαίνεται πως ποτέ δεν πήρε την αγάπη που ήθελε! Το γεγονός που σημάδευσε την υπόλοιπη ζωή της ήταν το διαζύγιο των γονιών της. Εκείνη ήταν μόλις εννέα ετών όταν αποκαλύφθηκε πως ο πατέρας της απατούσε τη μητέρα της με την Μαρία Κάλλας.
Οι γονείς της πήραν χωριστούς δρόμους, γεγονός που ”χάραξε” την Χριστίνα για πάντα… πολλοί λένε πως αυτός είναι ο λόγος που ποτέ δεν έγινε πραγματικά ευτυχισμένη αλλά και το ότι έκανε 4 αποτυχημένους γάμους.
Η θλιμμένη κληρονόμος και οι απώλειες που την σημάδεψαν
Όταν εκείνη ήταν 23 χρόνων ήρθε αντιμέτωπη με το θάνατο για πρώτη φορά. Ο αδελφός της, Αλέξανδρος πέθανε σε αεροπορικό δυστύχημα. Ήταν η αρχή για τους υπόλοιπους θανάτους της οικογένειας της που ακολούθησαν. Ένα χρόνο αργότερα, η μητέρα της πέθανε από υπερβολική δόση ναρκωτικών (πολλοί σκέφτηκαν ότι ήταν αυτοκτονία) στο σπίτι της στο Παρίσι.

onasixristina
Όταν η Χριστίνα ήταν 25 χρόνων, πέθανε και ο πατέρας της σε κλινική, μη μπορώντας να διαχειριστεί την απώλεια του μονάκριβου γιού του. Τότε εκείνη μένει μόνη της και θρηνεί την αγαπημένη της οικογένεια. Η Χριστίνα χάνει εντελώς το χαμόγελο της.
Μετά το θάνατο του Έλληνα κροίσου αφοσιώθηκε στις επιχειρήσεις του πατέρα της στο Μονακό, και σύντομα απέδειξε σε όλους ότι ήταν μια ευφυής επιχειρηματίας.
Οι τέσσερις αποτυχημένοι γάμοι και ο θάνατος- μυστήριο
Η Χριστίνα Ωνάση ήταν ιδιαίτερα άτυχη στον έρωτα. Η επιλογή της στους άνδρες, ήταν παρορμητική και καταστροφική. Ο πρώτος γάμος της με τον 47χρονο κτηματομεσίτη του Λος Άντζελες Μ. Τζ. Μπόλκερ, έναν διαζευγμένο πατέρα τεσσάρων παιδιών και 27 χρόνια μεγαλύτερό της, έληξε άδοξα μέσα σε λίγους μήνες.
Την δεύτερη φορά αποφάσισε να ανέβει τα σκαλιά της εκκλησίας με τον Αλέξανδρο Ανδρεάδη. Αυτή τη φορά ο γάμος της κράτησε 14 μήνες. Ένα τρίτος γάμος το 1978, με έναν Ρώσο ναυτιλιακό πράκτορα Σεργκέι Καούζοφ, έσβησε πιο γρήγορα και από κερί.
Ο τέταρτος σύζυγος της Χριστίνας Ωνάση, ήταν ο κληρονόμος μιας γαλλικής φαρμακευτικής και Ζεν πρεμιέ, Τιερύ Ρουσέλ.
Παντρεύτηκαν το 1984 και μαζί του απέκτησε την μόνη κληρονόμο της οικογένειας Ωνάση, την Αθηνά. Ο γάμος τους κράτησε σχεδόν τρία χρόνια επειδή εκείνος ήταν άπιστος. Η ερωμένη του γέννησε δύο από τα τρία παιδιά τους κατά τη διάρκεια του γάμου του με τη Χριστίνα. Η πλούσια κληρονόμος προσπάθησε να ξεπεράσει την προδοσία με φαρμακευτική αγωγή. Στις 19 Νοεμβρίου 1988 σε ηλικία 37 ετών, η Χριστίνα Ωνάση βρέθηκε νεκρή στην μπανιέρα της με ένα άδειο μπουκάλι ηρεμιστικών δίπλα της. Κάποιοι μίλησαν για αυτοκτονία, άλλοι για έμφραγμα. Ωστόσο, μέχρι και σήμερα ο θάνατος της παραμένει μυστήριο!

Χριστίνα Ωνάση: Η θλιμμένη κληρονόμος που ο θάνατος της παραμένει μυστήριο

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου