Friday, 29 March, 2024

Σακελλαρίδης: Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ για το 2015

Σακελλαρίδης: Δεν θα εισπραχθεί ο ΕΝΦΙΑ για το 2015

Τι είπε για τις διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει δεσμευθεί ότι δεν θα πάρει υφεσιακά μέτρα. Οι βασικές γραμμές της διαπραγμάτευσης έχουν γίνει φανερές και στον ελληνικό λαό και στο σώμα της Βουλής. Οι θέσεις των μεταρρυθμίσεων που προτείνει η κυβέρνηση έχουν έρθει στο φως από την ημέρα που έστειλε το email ο υπουργός Οικονομικών, Γιάννης Βαρουφάκης.

«Αυτή τη στιγμή επειδή είναι κρίσιμο το σημείο της διαπραγμάτευσης έχουμε επιλέξει να γίνεται στο τραπέζι των Βρυξελλών. Είναι ζήτημα σεβασμού των διαπραγματεύσεων και όχι συσκότισης» σημείωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γαβριήλ Σακελλαρίδης, αναφορικά με τις εν εξελίξει διαπραγματεύσεις, επαναλαμβάνοντας ότι είναι γνωστές οι θέσεις που έχει κομίσει η κυβέρνηση στις Βρυξέλλες.

Ερωτηθείς στο τι συμβιβασμούς καλείται να κάνει η κυβέρνηση από τους δανειστές, αναφορικά με τη ρήτρα μηδενικού ελλείμματος, επικουρικές συντάξεις, ΕΝΦΙΑ, αυξήσεις στο ΦΠΑ, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «ο ΕΝΦΙΑ που είναι από τους πιο άδικους φόρους και έχει τσακίσει τη μεσαία τάξη θα αντικατασταθεί από ΦΜΑΠ, τον οποίο επεξεργαζόμαστε. Δεν θα εισπραχθεί ΕΝΦΙΑ για το 2015». 

Σε ερώτηση για τις καθυστέρηση σύνταξης του νόμου για τη φορολογία ακινήτων ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι υπάρχουν γιατί «γίνεται επεξεργασία ενός νέου πιο δίκαιου φόρου για τα ακίνητα προκειμένου να μην μας μείνουν «φασούλια» όπως έγινε με την προηγούμενη κυβέρνηση».

«Σε μία διαπραγμάτευση και οι δύο πλευρές πρέπει να κάνουν κάποιες υποχωρήσεις. Εμείς σε ζητήματα για εργασιακά, μειώσεις συντάξεων και άλλα υφεσιακά μέτρα δεν μπορούμε, δεν θέλουμε και δεν θα κάνουμε πίσω» τόνισε ο κ. Σακελλαρίδης ερωτηθείς τι θα γίνει εάν οι κόκκινες γραμμές της κυβέρνησης συμπίπτουν με αυτές των δανειστών.

Αναφορικά με τις λίστες και το ενδεχόμενο φοροδιαφυγής, ο κ. Σακελλαρίδης τόνισε ότι «γνωρίζουμε ποιοι είναι αυτοί που έχουν βγάλει τα λεφτά τους στο εξωτερικό. Είναι πολλές οι λίστες», κάνοντας ιδιαίτερη μνεία εκ νέου για τον πρώην συνεργάτη του πρωθυπουργού, Σταύρο Παπασταύρου.

Ερωτηθείς για τη σύγκλιση του Eurogroup ενόψει των ασφυκτικών ημερομηνιών, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος σημείωσε ότι «την Τετάρτη θα ενημερωθούν οι εκπρόσωποι των υπουργών οικονομικών στο Euroworking Group», υπογραμμίζοντας ότι θέληση της κυβέρνησης είναι να διεξαχθεί το Eurogroup κατά τη διάρκεια της Μεγάλης Εβδομάδας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου