Friday, 29 March, 2024

Έρχεται αύξηση του ορίου ανάληψης από τις τράπεζες

Αύξηση του ορίου ανάληψης χρημάτων από τις τράπεζες σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Αυγή».

Ανώνυμες κυβερνητικές πηγές επισημαίνουν στην εφημερίδα, ότι η απόφαση του υπουργείου Οικονομικών είναι έτοιμη, ενώ προσθέτουν ότι από μέρα σε μέρα αναμένεται να αλλάξει το καθεστώς ανάληψης μετρητών από ΑΤΜ και γκισέ, με την καθιέρωση προσωποποιημένου επταημέρου για τους καταθέτες.

Πρακτικά αυτό σημαίνει ότι η ανανέωση του εβδομαδιαίου ορίου δεν θα γίνεται για όλους τα μεσάνυχτα κάθε Παρασκευής, αλλά θα εξαρτάται από το πότε ο καθένας κάνει έναρξη νέας ανάληψης. Εν ολίγοις, εάν η ανάληψη των 420 ευρώ γίνει τη Δευτέρα, η επόμενη θα μπορεί να γίνει την αμέσως ερχόμενη Δευτέρα κ.ο.κ. Πρόκειται για μία απόφαση προς την κατεύθυνση χαλάρωσης του περιοριστικού καθεστώτος στις αναλήψεις, με στόχο ο καθένας να τις προσαρμόσει στις ανάγκες του.

Σημειώνεται ότι οι τράπεζες έχουν ζητήσει από την Τράπεζα της Ελλάδος ΕΛΛ-1,94% να μπορεί να μεταφέρεται το τυχόν μη αναληφθέν υπόλοιπο του εβδομαδιαίου ορίου των 420 ευρώ και σε επόμενη εβδομάδα μέσα στον ίδιο μήνα. Επίσης, έχει ζητηθεί η αύξηση του ορίου αναλήψεων από τα 420 στα 500 ευρώ.

Πηγή: Αυγή

Έρχεται αύξηση του ορίου ανάληψης από τις τράπεζες

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου