Saturday, 20 April, 2024

Έρχεται νέα ρύθμιση για τα χρέη της πανδημίας για ιδιώτες και επαγγελματίες

Ρύθμιση για όλα τα χρέη που δημιουργήθηκαν κατά τη διάρκεια της πανδημίας για ιδιώτες και επαγγελματίες τόσο προς το δημόσιο

δηλαδή για φόρους και ασφαλιστικές εισφορές, αλλά και για οφειλές προς τις τράπεζες, ετοιμάζεται να φέρει το υπουργείο Οικονομικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρέη της πανδημίας υπολογίζονται σε 7 δισ. ευρώ τα οποία σήμερα ρυθμίζονται σε έως και 48 δόσεις.
Η επιστροφή του ποσού από την επιστρεπτέα προκαταβολή, το 50% δηλαδή που καλούνται να επιστρέψουν όσοι την έχουν λάβει, θα γίνει σε 60 δόσεις, ενώ η επιστροφή των χρημάτων σε τράπεζες όσων έχουν πτωχεύσει και υπάγονται στο «Γέφυρα 2» θα γίνεται σε 240 δόσεις.
Η κυβέρνηση εξετάζει δύο σενάρια, με το πρώτο να θέλει τις δόσεις για όλα τα χρέη από 48 δόσεις να γίνουν 60, ενώ το δεύτερο σενάριο θέλει να γίνουν 72, κάτι που θα συζητηθεί με τους Θεσμούς.
Πρόβλεψη υπάρχει από το υπουργείο Οικονομικών και για κούρεμα οφειλών για δάνεια μικρομεσαίων επιχειρήσεων, με τις τράπεζες να υποχρεούνται να υπακούσουν στις νέες ρυθμίσεις.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου