Friday, 29 March, 2024

Αλεξιάδης: Την επόμενη εβδομάδα οι δηλώσεις στο taxisnet

Στο τέλος της ερχόμενης εβδομάδας και τις αρχές της μεθεπόμενης θα ανοίξουν οι εφαρμογές του taxisnet για τις φετινές δηλώσεις εισοδήματος, σύμφωνα με όσα ανέφερε σήμερα το βράδυ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, κλείνοντας τις εργασίες του φορολογικού φόρουμ του Ελληνοαμερικανικού Εμπορικού Επιμελητηρίου.

Αμέσως μετά. είπε μεταξύ άλλων ο κ.Αλεξιάδης, θα ακολουθήσει το νομοσχέδιο για την λαθρεμπορία των καπνικών προϊόντων, το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα κ.α. Για το νομοσχέδιο για το πλαστικό χρήμα είπε ότι θα υπάρξουν κίνητρα για την χρήση του και υποχρεωτικά μέτρα αλλά με γεωγραφικές και ηλικιακές εξαιρέσεις (ανέφερε για παράδειγμα νησιά κλπ).

Ο κ.Αλεξιάδης τόνισε ότι το 2016 θα είναι έτος μεγάλων αλλαγών στα ζητήματα φορολογικής πολιτικής, αλλαγές που θα προκύψουν μέσα από διάλογο, με όποιον θέλει να κάνει διάλογο. Αφού ολοκληρωθεί η αξιολόγηση και η συζήτηση για το χρέος θα προχωρήσουν οι αλλαγές με στόχο ένα απλό, δίκαιο και σταθερό αλλά και αποτελεσματικό φορολογικό σύστημα, είπε ο κ.Αλεξιάδης.

Αναφερόμενος στο Περιουσιολόγιο ο κ.Αλεξιάδης τόνισε ότι δεν θα αποτελέσει την βάση για την επιβολή νέας φορολογίας αλλά ένα εργαλείο για την φορολογική δικαιοσύνη.

Ο κ. Αλεξιάδης κάλεσε όσους ασκούν διαρκή κριτική για την φορολογική αλλά και γενικότερα την οικονομική πολιτική, να καταθέσουν επιτέλους τις εναλλακτικές προτάσεις τους.

Επισήμανε μεταξύ άλλων ότι πρέπει να σταματήσει η λογική της υπερφορολόγησης, επισημαίνοντας ότι η κατανομή των φόρων δεν είναι δίκαιη ούτε για τους πολίτες ούτε για τις επιχειρήσεις. Χρειαζόμαστε μεγάλες αλλαγές στο φορολογικό σύστημα, ένα νέο φορολογικό πολιτισμό, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Τρύφων Αλεξιάδης.

Πηγή: www.imerisia.gr

Αλεξιάδης: Την επόμενη εβδομάδα οι δηλώσεις στο taxisnet

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου