Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Αναδρομικά: Τρεις νομοθετικές διευκολύνσεις για 71.000 συνταξιούχους

Τη διαγραφή προστίμων και προσαυξήσεων που αφορούν στην φορολόγηση συνταξιούχων που δεν δήλωσαν εισοδήματα που έλαβαν το 2014

για αναδρομικά προηγουμένων ετών, θα προβλέπει νομοθετική ρύθμιση που θα καταθέσει την Παρασκευή στη Βουλή το υπουργείο Οικονομικών.
Η ίδια ρύθμιση θα δίνει στους συνταξιούχους τη δυνατότητα κατάθεσης τροποποιητικών δηλώσεων ανά έτος σύμφωνα με τα έτη που αναλογούν στον καθένα, ενώ η επανεκκαθάριση θα είναι σύμφωνη με το εκάστοτε αφορολόγητο που ίσχυε για το συγκεκριμένο έτος.
Σημειώνεται πως χρεωστικά σημειώματα που εκδόθηκαν προ διμήνου και αφορούσαν σε συνολικά 71.000 φορολογουμένους οδήγησαν σε φόρο 1.300 ευρώ κατά μέσο όρο, ενώ σε ορισμένες περιπτώσεις ο φόρος έφθανε ακόμα και τα 10.000 ευρώ.
Το ζήτημα προκάλεσε την αντίδραση του Ενιαίου Δικτύου Συνταξιούχων που έστειλε επιστολή προς τον υπουργό Οικονομικών Χρήστο Σταϊκούρα και τον κ. Βεσυρόπουλο. Η ηγεσία του υπουργείου ανταποκρίθηκε και δρομολόγησε τις σχετικές διευκολύνσεις.
Την Πέμπτη, ο υφυπουργός Οικονομικών, Απόστολος Βεσυρόπουλος, ενημέρωσε το Ενιαίο Δίκτυο Συνταξιούχων ότι η καταληκτική ημερομηνία 28/2/2020 για την πληρωμή του φόρου δεν θα ισχύσει και θα υπάρξει παράταση έως 31/5/2020, ενώ αποσαφήνισε πως αύριο το πρωί 21/2/2020 θα κατατεθεί στη Βουλή η πρόταση του υπουργείου Οικονομικών για τη νομοθετική ρύθμιση.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου