Thursday, 28 March, 2024

Αντιπρόεδρος Κομισιόν: ” η Επιτροπή δεν μπορεί να διαπραγματευθεί ένα νέο πρόγραμμα χωρίς να λάβει εντολή από το Eurogroup”

Αντιπρόεδρος Κομισιόν, Ντομπρόβσκις : ” η Επιτροπή δεν μπορεί να διαπραγματευθεί ένα νέο πρόγραμμα χωρίς να λάβει εντολή από το Eurogroup”

«Σεβόμαστε τη δημοκρατική επιλογή του Ελληνικού λαού.», δήλωσε ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής, Βλάντις Ντομπρόβσκις. «Αλλά, για να είμαστε σαφείς, η Επιτροπή δεν μπορεί να διαπραγματευθεί ένα νέο πρόγραμμα χωρίς να λάβει εντολή από το Eurogroup», όπως τόνισε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο Βλ. Ντομπρόβσκις, η Ευρώπη ήταν στο πλευρό του ελληνικού λαού κατά τη διάρκεια της κρίσης. Οι ευρωπαίοι φορολογούμενοι προσέφεραν άνευ προηγουμένου χρηματοδοτική βοήθεια.Από το 2010, έχουν εκταμιευτεί 184 δισ. ευρώ από τη Δανειακή διευκόλυνση για την Ελλάδα και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοοικονομικής Σταθερότητας. Με τα ποσά αυτά υποστηρίχτηκε η Ελλάδα προκειμένου να μεταρρυθμίσει την οικονομία της έτσι ώστε στο μέλλον να μπορεί να σταθεί υπερήφανη και ανεξάρτητη από εξωτερική βοήθεια.Αλλά, οι μεταρρυθμίσεις συχνά καθυστέρησαν ή εφαρμόστηκαν μόνο εν μέρει, με αποτέλεσμα παρατεταμένη ύφεση και την εφαρμογή δυσκολότερων μεταρρυθμίσεων αργότερα.

Τέλος ο Βλ. Ντομπρόβσκις τόνισε ότι  η θέση της Ελλάδας είναι και παραμένει, στην Ευρώπη. Για την επίλυση αυτής της πολύ δύσκολης κατάστασης απαιτείται όλες οι πλευρές να συνεργαστούν υπεύθυνα για το καλό του ελληνικού λαού.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου