Friday, 19 April, 2024

Αρχίζει η σύνδεση ταμειακών μηχανών με την Εφορία

Έρχεται ο “μεγάλος αδελφός” για τις ταμειακές μηχανές

Ύστερα από προσπάθειες μηνών ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης κατάφερε να ξετυλίξει το κουβάρι, να ξεπεράσει όλα τα εμπόδια και τελικά σήμερα έπεσε η πρώτη υπογραφή για τη νομοθετική ρύθμιση του θέματος.
Σύντομα σύμφωνα με πληροφορίες, θα πέσουν οι υπογραφές των συναρμόδιων υπουργών και στη συνέχεια σχέδιο νόμου θα κατατεθεί στη Βουλή για ψήφιση. Με τη διασύνδεση όλων των ταμειακών μηχανών με τη ΓΓΔΕ θα παρακολουθούνται on line όλες οι συναλλαγές, θα ελέγχονται τυχόν απότομες μεταβολές στο τζίρο, θα αποτρέπεται στο μέγιστο βαθμό η χρήση μαϊμού ταμειακών μηχανών και εν κατακλείδι και πιο σημαντικό θα γνωρίζει το Δημόσιο ανά πάσα στιγμή το ΦΠΑ που πρέπει να εισπράξει από την κάθε επιχείρηση ή επαγγελματία, καθώς και το φόρο εισοδήματος.
Τουτέστιν η φοροδιαφυγή θα γίνει πιο δύσκολη και στα δημόσια ταμεία αναμένεται να μπουν περισσότερα έσοδα (στη σημείο αυτό αξίζει να επισημανθεί πως η ετήσια φοροδιαφυγή υπολογίζεται στα 15 δις  ευρώ). Ύστερα από την ψήφιση του νόμου θα εκδοθούν οι υπουργικές αποφάσεις για τη σταδιακή εφαρμογή του μέτρου.

Αρχίζει η σύνδεση ταμειακών μηχανών με την Εφορία

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου