Saturday, 20 April, 2024

“Βαρέλι δίχως πάτο” τα έξοδα για τον covid – 10.000 ευρώ μηνιαίως για γάντια, μάσκες

“Βαρέλι δίχως πάτο” αποδεικνύεται η μάχη κατά του covid που συνεχίζουν να δίνουν οι δήμοι για δεύτερη συνεχή χρονιά, καθώς τα έξοδα

για την διαχείριση της πανδημίας αυξάνουν διαρκώς.
Χαρακτηριστικό είναι ότι από την έναρξη του πρώτου κύματος το Μάρτιο του 2020 έως το Μάρτιο του 2021, η πανδημική κρίση στοίχισε στους δήμους της χώρας συνολικά 569 εκατ. ευρώ, ενώ άγνωστο παραμένει τι θα κληθούν να ξοδέψουν το ερχόμενο φθινόπωρο και τον χειμώνα.
Το κόστος για την κάλυψη των αναγκών που ανέκυψαν στην πανδημική κρίση το 2020 ανήλθε σε 100.000 ευρώ για κάθε έναν δήμο με πληθυσμό πάνω από 50.000 κατοίκων, όπως για παράδειγμα οι δήμοι Νεάπολης-Συκεών, Θέρμης και Αμπελοκήπων-Μενεμένης στη Θεσσαλονίκη, ενώ φέτος εκτιμάται ότι τα έξοδα θα είναι ακόμη μεγαλύτερα. Και αυτό, δεδομένου ότι οι πρώτοι μήνες στο δεύτερο κύμα της πανδημίας ήταν δυσκολότεροι και πιο δαπανηροί, έναντι του πρώτου κύματος το 2020.
Την ίδια ώρα, όπως λένε οι δήμαρχοι, κανείς δεν μπορεί να προβλέψει ποια θα είναι η κατάσταση το ερχόμενο φθινόπωρο, που όπως όλα δείχνουν η χώρα βρίσκεται ήδη υπό την απειλή ενός τέταρτου κύματος και το Σεπτέμβριο με την έναρξη των σχολείων τα έξοδα θα αυξηθούν κι άλλο, λόγω περισσότερων απολυμάνσεων και καθαριστριών.
Διαβάστε τη συνέχεια στο makthes.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου