Wednesday, 24 April, 2024

Βουλευτής ΝΔ, Άδεια Ειδικού Σκοπού: «Δίκαιο και σωστό το κόψιμο του 50% των αποδοχών»

Άκρως προκλητικό εμφανίστηκε ο Βασίλης Γιόγιακας, βουλευτής Θεσπρωτίας της ΝΔ, ο οποίος υπερασπιζόμενος την κυβερνητική ανάλγητη πολιτική υποστήριξε

μιλώντας στο Kontra πως η τιμωρία των εργαζόμενων γονιών που τα παιδιά τους νόσησαν από κορωνοϊό, με το κόψιμο των αποδοχών τους κατά 50% είναι δίκαιο και σωστό μέτρο.

Η τροπολογία που κατέθεσε η κυβέρνηση δια του Κωστή Χατζηδάκη, προβλέπει ότι οι εργαζόμενοι γονείς που θα πάρουν άδεια ειδικού σκοπού επειδή το παιδί τους νόσησε από κορωνοϊό, θα πληρώνονται μόνο το 50% του μισθού τους για τις τέσσερις μέρες της αδείας, εκ των οποίων τις τρεις θα τις πληρώνει ο εργοδότης και την τέταρτη το ασφαλιστικό ταμείο του εργαζομένου.

Να σημειωθεί ότι στο πλαίσιο της αναλγησίας την 5η ημέρα της άδειας θα πρέπει να την παίρνει ο εργαζόμενος γονιός από την κανονική του άδεια. Το υπουργείο Εργασίας υποστήριξε ότι το κόψιμο του 50% των αποδοχών προβλέπεται από τον νόμο. Μόνο που απέκρυψε να πει ότι κατά τη διάρκεια του πανδημικού κύματος η άδεια ειδικού σκοπού λόγω κορωνοϊού αποζημιωνόταν στο 100% των αποδοχών.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου