Thursday, 25 April, 2024

Γιούνκερ: Χώρα με αρετές και μέλλον η Ελλάδα

Στα επιτεύγματα της Ευρώπης του 2015 συμπεριέλαβε την αποφυγή της εξόδου της Ελλάδας από την Ευρωζώνηο Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ, ο οποίος έκανε σήμερα έναν πολιτικό απολογισμό των πεπραγμέτων του περασμένου έτους και των προκλήσεων για την ΕΕ το 2016.

Ως Κομισιόν και Eurogroup καταφέραμε να αποφύγουμε τηνέξοδο της Ελλάδα από την Ευρωζώνη, πολλοί είπαν ότι έπρεπε να ασχοληθούμε και με άλλα πράγματα εκτός από την Ελλάδα, όμως εμείς το κάναμε γιατί η Ελλάδα είναι ένα από τα κράτη-μέλη με πολλές αρετές και πλούσιο μέλλον, ανέφερε ο κ. Γιούνκερ.

Σε ό,τι αφορά το δεύτερο εξάμηνο του 2015, στη διάρκεια του οποίου φούντωσε το προσφυγικό πρόβλημα, ο κ. Γιούνκερ δεν είναι ικανοποιημένος από τη συμπεριφορά ορισμένων κρατών μελών, που αρνούνται αν και συμφώνησαν να πάρουν πρόσφυγες από την Ελλάδα και την Ιταλία.

Για τη ζώνη του Σένγκεν και σε σχέση με το προσφυγικό προειδοποίησε ότι εάν καταρρεύσει αυτή η συμφωνία εξαιτίας της επαναφορας των ελέγχων στα σύνορα, τότε θα καταρρεύσει και η ίδια η εσωτερική αγορά της ΕΕ με καταστροφικές οικονομικές συνέπειες για την Ευρώπη.

Τέλος, για το βρετανικό ζήτημα εμφανίστηκε αισιόδοξος ό,τι τον επόμενο μήνα στη Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ θα βρεθεί λύση, επισημαίνοντας ωστόσο ότι οι συζητήσεις είναι δύσκολες γιατί τα θέματα που έχουν τεθεί από το Βρετανό πρωθυπουργό είναι πολύπλοκα.

naftemporiki.gr

Γιούνκερ: Χώρα με αρετές και μέλλον η Ελλάδα

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου