Thursday, 18 April, 2024

Καμία μονιμοποίηση συμβασιούχων – Ολες μέσω ΑΣΕΠ

Μόνο μέσω ΑΣΕΠ θα γίνουν οι προσλήψεις μόνιμου προσωπικού στο Δημόσιο και οι συμβασιούχοι δεν θα έχουν καμία ειδική μεταχείριση

ή πριμοδότηση στο διαγωνισμό.

«Η παράταση μίας σύμβασης δε σημαίνει ότι αυτός ο άνθρωπος θα μονιμοποιηθεί ή μπορεί να μονιμοποιηθεί. Είναι όπως κάναμε τα 5μηνα, τα κάναμε 8μηνα στην Κοινωφελή. Στη συνέχεια δεν πρόκειται να μονιμοποιηθεί κανένας» τόνισε, συγκεκριμένα ανώτατη πηγή ου Υπουργείου Διοικητικής Ανασυγκρότησης.

Η ίδια πηγή τόνισε: «Ναι βεβαίως θέλουμε σταθερές σχέσεις εργασίας, και αυτό σημαίνει ότι τις προκηρύσσουμε μέσω ΑΣΕΠ και όποιος προκριθεί παίρνει τη θέση. Δημιουργήθηκαν αρκετές παρερμηνείες (σ.σ. δηλώσεις Βερναρδάκη). Εν πάση περιπτώσει, η τάση είναι να δημιουργούμε θέσεις σταθερής απασχόλησης στα πλαίσια των δημοσιονομικών μας δυνατοτήτων και βεβαίως μέσω διαγωνισμών ΑΣΕΠ», με την ίδια πηγή να απαντά στην ερώτηση – διευκρίνιση που ζητήθηκε από το epoli.gr: “Χωρίς μονιμοποίηση;”, με την πηγή να απαντά: «Ήμουνα σαφής σ’ αυτό. Μονιμοποίηση συμβασιούχων δεν υπάρχει».

Τέλος, «δεν θα γίνουν άλλες μονιμοποιήσεις μετά το ’17. Απαντάω ευθέως, λοιπόν, επ’ αυτού: Όχι. Δεν είναι δυνατό να γίνουν. Συγκρούονται με τις νομοθεσίες μας», συμπλήρωσε για το ίδιο θέμα, η ίδια ανώτατη πηγή του ΥΠ.Δ.Α.

e-dimosio

Καμία μονιμοποίηση συμβασιούχων- Ολες μέσω ΑΣΕΠ

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου