Tuesday, 19 March, 2024

Κατερίνη: Χειροπέδες και “καμπάνα” 5.000 ευρώ σε ιδιοκτήτη καταστήματος

Στη σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος υποδημάτων στην Κατερίνη και στην επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ προχώρησαν

οι αστυνομικές αρχές, στο πλαίσιο εντατικών ελέγχων, που πραγματοποιούνται σε όλη τη χώρα από τις Υπηρεσίες της Ελληνικής Αστυνομίας για την εφαρμογή των μέτρων αποφυγής και περιορισμού της διάδοσης του κορωνοϊού.
Όπως διαπιστώθηκε ο άνδρας είχε ανοίξει το κατάστημά του παρά τις απαγορεύσεις. Εντός του καταστήματος βρέθηκε ένας πελάτης, στον οποίο επιβλήθηκε το πρόστιμο των 300 ευρώ.
Την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου πραγματοποιήθηκαν σε όλη την επικράτεια 77.478 έλεγχοι, από τους οποίους οι 9.185 στο Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».
Βεβαιώθηκαν συνολικά 1.666 παραβάσεις και 11 συλλήψεις, ως ακολούθως:
(1.304) παραβάσεις για περιορισμό μετακίνησης και επιβλήθηκαν ισάριθμα πρόστιμα των 300 ευρώ: 31 στην Κεντρική Μακεδονία, 30 στην Ανατολική Μακεδονία και Θράκη,…
Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων 7 Νοεμβρίου, έχουν βεβαιωθεί συνολικά 26.571 ομοειδείς παραβάσεις και επιβλήθηκαν (25.180) διοικητικά πρόστιμα των (300) ευρώ και (1.391) των (150) ευρώ.
7 παραβάσεις και 11 συλλήψεις για κανόνες λειτουργίας καταστημάτων, ιδιωτικών επιχειρήσεων κ.λπ. παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (απαγόρευση λειτουργίας, μη χρήση μάσκας, ποσοστό τ.μ. επιφανείας ανά άτομο κ.α.).
Στις παραπάνω περιπτώσεις επιβλήθηκαν τα ακόλουθα διοικητικά πρόστιμα για παραβίαση αναστολής λειτουργίας κ.λπ. συναφείς παραβάσεις των σχετικών διατάξεων και συγκεκριμένα:
Στην Αττική:
–σύλληψη ιδιοκτήτη μπαρ και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ, καθώς και επιβολή προστίμου (300) ευρώ σε (8) πελάτες για παραβίαση του περιορισμού κίνησης,
–σύλληψη ιδιοκτήτη ψητοπωλείου και προσωρινά υπεύθυνου ζαχαροπλαστείου για μη τήρηση αποστάσεων,
Στην Στερεά Ελλάδα, σύλληψη ιδιοκτήτριας καφέ – σνακ μπαρ και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ, καθώς και 15ήμερης αναστολής λειτουργίας.
Στη Δυτική Ελλάδα, σύλληψη ιδιοκτήτη αναψυκτηρίου – καφέ μπαρ και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ, καθώς και επιβολή προστίμου (300) ευρώ σε (2) πελάτες.
Στην Κεντρική Μακεδονία, σύλληψη ιδιοκτήτη καταστήματος λιανικού εμπορίου και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ.
Στα Ιόνια Νησιά, σύλληψη και επιβολή προστίμου 5.000 ευρώ σε άτομο που παραβίασε το μέτρο του κατ’ οίκον περιορισμού.
Στη Θεσσαλία, σύλληψη (4) ατόμων και επιβολή προστίμου (300) ευρώ για παραβίαση περιορισμού κίνησης, διότι κατελήφθησαν από κοινού να ασκούν θήρα.
Στις υπόλοιπες περιπτώσεις τα πρόστιμα αφορούσαν σε παραβάσεις της σχετικής νομοθεσίας (άσκοπη μετακίνηση, μη χρήση μάσκας κ.λπ.)
Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά 671 ομοειδείς παραβάσεις και έχουν συλληφθεί (749) άτομα.
Τέλος βεβαιώθηκαν 2 παραβάσεις για μη συμπλήρωση της ηλεκτρονικής φόρμας PLF (PassengerLocatorForm) από ταξιδιώτη. Από την έναρξη εφαρμογής των νέων μέτρων (7 Νοεμβρίου) έχουν βεβαιωθεί συνολικά (33) ομοειδείς παραβάσεις.
Οι έλεγχοι συνεχίζονται με αμείωτη ένταση για την προστασία της δημόσιας υγείας.

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου