Friday, 29 March, 2024
Τελευταίες Ειδήσεις

Κραυγή αγωνίας από τους μικροομολογιούχους: Μας τελείωσε ο Βενιζέλος!

Οι μικροομολογιούχοι αποτελούν μια κατηγορία συμπατριωτών μας, η οποία κυριολεκτικά καταστράφηκε από την εφαρμογή των Μνημονίων και τις πρωτοβουλίες του ανεκδιήγητου Βαγγέλη Βενιζέλου

Χαρακτηριστικά της τραγικής κατάστασης στην οποία βρίσκονται είναι τα όσα γράφει επί του θέματος η εφημερίδα «Δημοκρατία» η οποία με τίτλο «Στατιστικά – φρίκη! Με προβλήματα υγείας το 42% των μικροομολογιούχων!» και υπότιτλο «Το 10% με σωματική αναπηρία και το 8% με ψυχική νόσο!» αναφέρει τα εξής: «“Πεθαίνουμε καθημερινά και εμείς και οι οικογένειές μας. Μας αρρώστησε ο Βενιζέλος, μας στέρησε, εκτός από τις περιουσίες μας, την αξιοπρέπεια και την υγεία μας”. Δριμύ “κατηγορώ” εξαπολύει μέσω της “Δημοκρατίας” ο πρόεδρος των ομολογιούχων Γιάννης Μαρινόπουλος. Σε περίπου μία εβδομάδα είναι η «μαύρη» επέτειος των τεσσάρων χρόνων από τον Μάρτιο του 2012, όταν πραγματοποιήθηκε το “κούρεμα” του PSI, που κατέστρεψε 15.000 ελληνικές οικογένειες, οι οποίες είδαν εν μια νυκτί τους κόπους μιας ζωής να γίνονται καπνός. “Από την ημέρα του “κουρέματος” και μετά, με βάση στατιστικά στοιχεία που διατηρούμε, πάνω από το 42% των ομολογιούχων έχει παρουσιάσει προβλήματα υγείας. Ειδικότερα, το 10% εξ αυτών ταλαιπωρείται από κάποιου είδους σωματική αναπηρία και το 8% δηλώνει ότι πλέον πάσχει από κάποια ψυχική ασθένεια. Η κατάθλιψη και τα ψυχολογικά προβλήματα έπληξαν πολλούς μικροομολογιούχους, που δεν μπόρεσαν ποτέ να συνέλθουν από το σοκ του “κουρέματος” αναφέρει στη “Δημοκρατία” ο κ. Μαρινόπουλος.
Σήμερα, ένας στους τρεις (33%) χρωστά σε τράπεζες και στο Δημόσιο, και δηλώνει απόλυτη αδυναμία να ανταποκριθεί. “Το τραγικό στην όλη κατάσταση είναι ότι πρόκειται για ανθρώπους που εμπιστεύθηκαν τις τράπεζες και το ελληνικό κράτος, έχασαν ό,τι είχαν και πλέον βρέθηκαν και να χρωστούν!
Έχουμε σε τέσσερα χρόνια 17 αυτοκτονίες και φοβόμαστε ότι, όσο οι κυβερνήσεις δεν αποκαθιστούν την αδικία, θα θρηνήσουμε κι άλλα θύματα” περιγράφει ο αντιπρόεδρος των μικροομολογιούχων Γιάννης Τσολιάς. Σύμφωνα με τα στοιχεία των ομολογιούχων, το 56% έχει πάνω από δύο παιδιά και το 63% τα στηρίζει οικονομικά, καθώς είτε είναι άνεργα είτε σπουδάζουν (34%). Ο μέσος όρος ηλικίας των μικροομολογιούχων είναι τα 61 έτη, ενώ το 56% των φυσικών προσώπων που δάνεισαν με τις οικονομίες τους το ελληνικό κράτος ζει στην Αθήνα».
Και όμως, ο φυσικός και ηθικός αυτουργός της καταστροφής αυτών των ανθρώπων, όχι μόνο μένει ατιμώρητος γι αυτά που διέπραξε, αλλά πολύ χειρότερα, σε μια επίδειξη απύθμενου θράσους, ζητάει να του κάνουν και άγαλμα (!) για τα «κατορθώματά» του, αποδεικνύοντας ότι ο όρος παχύδερμο είναι πολλαπλώς χειρότερος όταν έχει ηθικό και πολιτικό περιεχόμενο. Ο Βενιζέλος, ένας από τους στυλοβάτες του «συνταγματικού τόξου», συνεχίζει να κουνά επιδεικτικά το δάχτυλό του, ενώ την ίδια ώρα τα θύματα του υποφέρουν στον μέγιστο βαθμό.
ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΣΤΟΡΑΣ

Κραυγή αγωνίας από τους μικροομολογιούχους: Μας τελείωσε ο Βενιζέλος!

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου