Friday, 19 April, 2024

Μάρδας: Ανοιχτές τη Δευτέρα οι τράπεζες – Ποιες συναλλαγές θα γίνονται

Μάρδας: Ανοιχτές τη Δευτέρα οι τράπεζες – Ποιες συναλλαγές θα γίνονται

Το άνοιγμα των τραπεζών τη Δευτέρα, με διευρυμένες παρεχόμενες υπηρεσίες σε σχέση με τις τρέχουσες, επιβεβαίωσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Δημήτρης Μάρδας.

Μιλώντας στην ΕΡΤ ο κ. Μάρδας δήλωσε ότι τη Δευτέρα θα είναι ανοιχτές όλες οι τράπεζες και ότι οι πολίτες θα μπορούν να κάνουν στα γκισέ ένα σύνολο δοσοληψιών.

Διευκρίνισε ότι δεν θα μπορούν να τραβήξουν μετρητά, αλλά θα μπορούν να καταθέσουν μετρητά, να μεταφέρουν χρήματα, καθώς και να πάρουν από τα ΑΤΜ 60 ευρώ ημερησίως. «Όλα γίνονται στο πλαίσιο λογιστικών εγγραφών», εξήγησε.

Ο κ. Μάρδας επιβεβαίωσε επίσης ότι εξετάζεται η δυνατότητα να μπορεί ένας πολίτης που μια μέρα δεν σήκωσε τα 60 ευρώ, την επόμενη να πάρει 120 ευρώ και ούτω καθεξής. «Είναι μια πρόταση που επεξεργαζόμαστε και νομίζουμε ότι τεχνικά είναι εφικτή», σημείωσε.

Σε ό,τι αφορά τις επιταγές είπε ότι θα μπορεί κανείς να τις καταθέσει, ενώ γι’ αυτές που έχουν λήξει στη διάρκεια της τραπεζικής αργίας εξήγησε ότι ο χρόνος της αργίας θεωρείται ως μη υπάρχον, δηλ. η Δευτέρα θα θεωρείται η πρώτη μέρα λήξης της επιταγής.

Για τις θυρίδες ο κ. Μάρδας δήλωσε ότι αφού ανοίξουν οι τράπεζες ο καθένας θα μπορεί να πηγαίνει μόνος του στη θυρίδα του και να κάνει ό,τι θέλει.

Για τους Έλληνες που βρίσκονται στο εξωτερικό, είπε ότι θα μπορούν να χρησιμοποιούν τις ελληνικές κάρτες τους αλλά δεν θα μπορούν να παίρνουν χρήματα, ενώ όσοι έρχονται από το εξωτερικό θα χρησιμοποιούν τις κάρτες τους με ό,τι όριο τούς έχουν δώσει οι τράπεζές τους εκεί.

πηγή: tanea.gr

Μοιραστείτε με τους φίλους σας
Μοιράσου με τους φίλους σου